Idea Knockout 2023: Ani Biome - Dekodiranje ljudske biologije uz AI

Hrvatski startup Ani Biome usmjeren je razvoju eksponencijalne tehnologije u znanosti, koja će značajno poboljšati kvalitetu ljudskih života kroz mikrobiom. Koristeći snagu umjetne inteligencije, cilj im je razumjeti, a potom i precizno dizajnirati biologiju svakog čovjeka te kreirati novo društvo pokretom Biološkog Transhumanizma

Promo subota, 30. rujna 2023. u 06:00

Procjena je da 40% svjetske populacije ima funkcionalne poremećaje probavnog sustava, a ⅔ tih ljudi ima i direktne (bio)psihološke posljedice. Ani Biome je domaća perjanica koja gradi sustav s velikim potencijalom da riješi taj problem radeći na validaciji platforme koja može otkriti, predviđati i iskorijeniti upalne procese probavnog sustava.

To postižu razvojem biotehnologije za uzgoj prirodnih bioaktivnih komponenti AgeBioticse, te analizom, dizajnom i postavljanjem studija koji prate njihove učinke, razvojem modela za što bolju predikciju i personalizaciju, te daljnjom validacijom neinvazivne dijagnostike i razvojem aplikacije.

Odabrani su kao jedno od tri najbolja rješenja industrije dugovječnosti u 2023. na Longevity Med Summitu u Portugalu, primljeni su u EIT Food-as-medicine akcelerator i MBC Biolabs – najprestižniji biotech akcelerator smješten u Kaliforniji, a tek nedavno vratili su se s jedne od najvećih konferencija o dugovječnosti u Kopenhagenu, gdje su predstavili najnovije rezultate iz pretkliničkog istraživanja.

Pomoću Ani nude jednostavnu mogućnost mjesečne pretplate na personalizirane doze biološki aktivnih komponenti dobivenih fermentacijom u obliku napitka. Proizvod je plasiran na tržište kao hrana, a znanstvenim istraživanjima grade integritet lijeka i tako dublje razumiju biološke učinke. Takvim pristupom razvijaju novu granu biomedicine "Metabolites as Medicine" uz AI model, koji može predvidjeti učinke biološki aktivnih komponenti na metaboličke puteve organizma. Nedavno su dobili i nevjerojatne rezultate pretkliničkog istraživanja modela povećane propusnosti crijeva, stanja koje je često povezano s bolestima probavnog sustava, poput upalnih bolesti crijeva, ali i poremećajima na razini drugih organskih sustava. Dokazali su da jedna doza značajno poboljšava integritet crijevne barijere u svih donora, uz porast koncentracije protuupalnih markera na mjestu izazvane upale, kao i promjenu u aktivnosti crijevnog mikrobioma, tako što je detektirano povećano stvaranje kratkolančanih masnih kiselina.

Neinvazivna dijagnostika pomoću aplikacije

Njihova metodologija trenutačno ima preko 90 izvora podataka. Od validiranih biopsiholoških dinamičkih evaluacijskih alata, biometričkih skeniranja, konekcije s tehnologijom, poput pametnih satova ili prstena, i kontinuiranih monitora glukoze, do mogućnosti jednostavnog učitavanja nalaza krvi iz bilo kojeg laboratorija na svijetu. Na temelju svih tih podataka, grade Digital Gut Model – digitalnog blizanca crijevnog okoliša svake osobe te personaliziraju biološki aktivne komponente prisutne u AgeBioticsima.
U pozadini kreiraju i Generative Vitalligence koji je "mozak" Ani Biome. Sustav od više neuronskih mreža koji se spajaju u virtualno biće – Ani, čiji cilj je razumjeti i konstantno unapređivati biologiju klijenata.

Ani Biome
Broj članova tima 12
Grad i zemlja Zagreb, Hrvatska
Otkad postoji 2021.
Komercijalizacija projekta 01/2024
Ciljana tržišta SAD
Tvrtke uzori Insilico, Viome, Altos, Brightseed
Proizvodi uzori Neuralink, ChatGPT i Nanotics
Crowdfunding kampanja Ne
Opis projekta Razumijevanje i precizno dizajniranje ljudske biologije uz pomoć umjetne inteligencije
Email kontakt za investitore genius@anibiome.ai
URL anibiome.ai
Bug 371 listopad 2023.

Idea Knockout 2023