Visoko učilište Algebra - Gotovo četvrt stoljeća kreiramo smjer digitalne budućnosti Hrvatske

U 24 godine Algebrine obrazovne programe završilo je više od 150.000 pojedinaca. Među njima nalazi se i gotovo 800 diplomanata koji su stekli diplomu jednog od čak šest preddiplomskih i osam diplomskih studija Visokog učilišta Algebra.

Bug native četvrtak, 31. ožujka 2022. u 06:00

Koncipirani tako da prate potrebe tržišta rada i obrazuju studente za zanimanja budućnosti kao što su data inženjeri, specijalisti za digitalni marketing i strategiju, specijalisti za umjetnu inteligenciju i strojno učenje i programeri, Algebrini studijski programi u posljednjih 10 godina bilježe kontinuirani rast broja upisanih brucoša. Rastuću prepoznatljivost ovog visokog učilišta potvrđuje i snažna mreža međunarodnih partnera i globalnih kompanija, a u prilog kvaliteti studijskih programa govori i činjenica da se čak 96 posto diplomiranih studenata zaposli u struci tri mjeseca nakon završetka studija.

Studijske programe Visokog učilišta Algebra u akademskoj godini 2021./2022. upisalo je 11 posto više studenata u odnosu na godinu dana ranije, koja je oborila rekord broja upisanih brucoša u povijesti ove visokoobrazovne institucije. Osim među hrvatskim studentima, Algebra je početak nove akademske godine dočekala i s rekordnim brojem upisanih stranih studenata – čak 50 studenata iz 23 zemlje odlučilo je svoja znanja i vještine usvajati na najvećoj i najbrže rastućoj privatnoj obrazovnoj grupaciji u Hrvatskoj.

Percipirani kao arhitekti digitalnog doba, inženjeri računarstva na Algebri znaju kako najbolje uklopiti medijske tehnologije u svaki projekt te kako savladati nabolje prakse u stvaranju multimedijskog sadržaja.

Posjetite službenu web stranicu Visokog učilišta Algebra

Obrazovanje za neka od najplaćenijih zanimanja u Hrvatskoj

IT je najbrže rastuća djelatnost hrvatskog gospodarstva. Bilježi gotovo 35.000 zaposlenih, a prosječna neto plaća od gotovo 9.000 kuna, što je gotovo 60 posto više od prosječne neto plaće u zemlji, čini ga jednim od najpoželjnijih sektora. Da biste se uspješno bavili ovim poslom – pisali kodove za hrvatsku inačicu weba multinacionalne kompanije, dizajnirali korisničko sučelje ili radili na postprodukciji videa, uspješno primjenjivali globalne trendove digitalnog marketinga u upravljanju digitalnim projektima ili agencijama – potrebno je znanje koje će biti moguće već sutra izravno primijeniti na tržištu rada. Ono se stječe na Algebri, što potvrđuju i iskustva Algebrinih studenata, danas uspješnih poduzetnika. Odluku o upisu na Visoko učilište Algebra donijeli su lako.

"Nakon razgovora u Centru karijera, donio sam konačnu odluku, upisao studij i nisam pogriješio. Danas stječem znanja i vještine iz različitih područja koja me zanimaju – dizajna, videa, fotografije i 3D modeliranja. Najveća prednost Algebre svakako su moji kolege iz različitih grana računarstva i nastavnici koji, osim predavačkog, raspolažu i praktičnim iskustvom", rekao je o Algebri Emanuel Miličević, dizajner grafičkog korisničkog sučelja u Infinumu.

Hub digitalnog znanja u Hrvatskoj koji prepoznaju i strani studenti

Potencijal najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj prepoznali su i studenti iz inozemstva, poput Volkana Yilmaza, turskog studenta koji je na Algebri studirao Sistemsko inženjerstvo. "Tijekom studiranja na Visokom učilištu Algebra, jako puno toga sam naučio i znatno sam napredovao. Profesori na Algebri prate trendove u industriji, iznimno su profesionalni, dobro pripremljeni za nastavu i uvijek spremni pomoći. Zahvaljujući profesorima i kolegama, studiranje na Algebri zaista je nevjerojatno iskustvo", podijelio je svoje dojmove Volkan.

Algebra stvara uspješne poduzetničke priče od studentskih dana i razvija kompetencije budućnosti. Znanje koje stječu, iskustvo rada u struci za vrijeme studija, studije slučaja i primjeri iz prakse s kojima će se već sutra suočiti na radnome mjestu, dodatna su motivacija studentima da razvijaju i pokreću vlastite poduzetničke pothvate.

Čak 96 od 100 studenata radi u struci nakon završetka studija

Samo tri mjeseca potrebna su da student nakon što primi diplomu, baci kapu u zrak i čuje poznatu himnu "Gaudeamus igitur", pronađe posao u struci. Čak 96 posto njih uspjelo je to u rekordnom roku, a malo je visokih učilišta koji se, poput Algebre, time mogu pohvaliti.

Visoko učilište Algebra trenutačno broji stotine alumnija zaposlenih u vodećim svjetskim i hrvatskim kompanijama. Prema posljednjim mjerenjima i analizama, iznimno velik broj studenata dobiva ponude za posao već i prije završetka preddiplomskih studija. Sličnu priču predstavila je i Kateryna Borysiuk Lelas, studentica podatkovne znanosti iz Ukrajine.

"Na prvoj godini studija započela sam raditi, i to sam uspjela zahvaljujući prilagodljivosti Algebre studentima koji rade puno radno vrijeme. Studijski program koji sam odabrala naglašava praktične i inovativne pristupe koji studentima omogućuju isprobavanje raznih novih tehnika, upoznavanje pravih ljudi i odabir svog daljnjeg puta", naglasila je Kateryna, koja danas radi u Hrvatskom Telekomu.

Osim u telekomima, Algebrine diplomante danas je moguće sresti i u drugim poznatim inozemnim i domaćim tvrtkama, kao što su Amazon, Google, Microsoft, Ericsson, IBM, Infobip, Rimac Automobili, Infinum, SPAN, Five i mnoge druge.

Internacionalizacija je budućnost visokih učilišta

Visoko učilište Algebra od svojih početaka snažan naglasak u svojem djelovanju stavlja na razvoj međunarodnih partnerstava, a studiji na engleskom jeziku dio su obrazovne ponude obrazovnih programa. Usporedbe radi, trenutačno se u Hrvatskoj nalazi 2.649 stranih studenata koji su izabrali Hrvatsku kao mjesto svog akademskog i profesionalnog usavršavanja, a strateški cilj razvoja Algebre, koji predviđa 2.300 upisanih studenata do kraja 2026., prognozira da će barem 500 upisanih studenata biti stranci. Multinacionalno i multikulturalno okruženje koje danas na Algebri čine studenti iz Indije, Turske, Brazila, Kine, SAD-a, Ukrajine, Rusije, Španjolske, Francuske, Irana, Kenije, Nigerije, Italije, Makedonije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Pakistana, Bangladeša ili Ujedinjenih Arapskih Emirata, uskoro će postati još privlačnije rastućem broju studenata iz Azije, Južne Amerike, Afrike, Bliskog istoga i Europe.

Novi sveučilišni kampus Algebre

Najavljen kao najveća privatna investicija u obrazovanje u Hrvatskoj dosad, novi sveučilišni kampus Algebre trenutačno predstavlja najmodernije izdanje jedne visokoobrazovne institucije. U kampus površine veće od 12.200 četvornih metara uselilo se 12.000 polaznika Algebrinih programa obrazovanja odraslih i studenata te 200 zaposlenika. Knjižnica s coworking prostorom, više od 30 predavaonica, dvorane za MBA programe i izvođenje online nastave, čak tri studija opremljena profesionalnom rasvjetom i vrhunskim uređajima za snimanje i montažu, te prostor za modeliranje i crtaona, samo su neki od multidisciplinarnih prostora u kojima će studenti stjecati znanja i stvarati kreativne studentske projekte.

Kako upisati Visoko učilište Algebra?

Odabirom željenog studijskog programa na portalu Postani student maturanti mogu odabrati Algebrine preddiplomske studije, poput računarstva sa smjerovima softverskog ili sistemskog inženjerstva, multimedije, dizajna i 3D dizajna te digitalnog marketinga, koje je samo prošle akademske godine upisalo više od 400 brucoša. Svi oni pripremaju se od prve godine za digitalna zanimanja u hrvatskim ili međunarodnim kompanijama, gdje pružaju značajan doprinos razvoju svjetskog digitalnog gospodarstva.

Bug 353 travanj 2022.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?