RIT Croatia - Američko obrazovanje priprema studente za tržište rada već tijekom studija

RIT Croatia izvrstan je odabir za ambiciozne i kreativne mlade ljude koji žele studirati u dinamičnom međunarodnom okruženju. Studentima nudi suvremene američke programe, stručne i pristupačne nastavnike, nastavu na engleskom jeziku te individualizirani pristup, uz profesionalnu stručnu podršku

Bug native četvrtak, 31. ožujka 2022. u 06:00

RIT Croatia međunarodni je kampus renomiranog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology, trećeg sveučilišta u SAD-u prema broju diplomanata preddiplomskih studija u STEM području, među svim privatnim sveučilištima u Americi. Koledž u Hrvatskoj posluje od 1997. godine i izvodi međunarodno prepoznate i cijenjene američke visokoobrazovne studije RIT-a, pripremajući studente za željene (globalne) karijere. RIT Croatia organizacija je usredotočena na studente te njeguje sustav obrazovanja i podrške studentima, koji će im pomoći razviti znanja i vještine u skladu s potrebama tržišta rada. Kroz projektne i interaktivne modele nastave, RIT Croatia studentima pruža poticajno i izazovno okruženje. Uz spomenuto, studenti imaju priliku provesti jedan do dva semestra studirajući na RIT-ovim kampusima u Dubaiju i SAD-u, a nakon uspješnog završetka studija, stječu dvije diplome – američku diplomu koju dodjeljuje RIT, te hrvatsku, koju dodjeljuje RIT Croatia.

Posjetite službenu web stranicu RIT Croatia

Visoki standardi američkog obrazovanja

Američki sveučilišni studij Informacijskih tehnologija / Web and Mobile Computing izvodi se na oba kampusa RIT Croatia – u Dubrovniku i Zagrebu. Riječ je o četverogodišnjem studiju RIT-a, koji zadovoljava vrlo visoke američke obrazovne standarde, i koji nosi američku akreditaciju ugledne organizacije The Middle States Commission on Higher Education. Ovaj studij studente osposobljava za perspektivna i tražena zanimanja iz područja kao što su programiranje, modeliranje baza podataka, razvoj i dizajn mobilnih i aplikacija za web. Tijekom studija stječu se znanja i razvijaju vještine u računalstvu i razvoju programske podrške te studenti uče kako integrirati programska rješenja na strani poslužitelja, s korisničkim sučeljem na različitim platformama i u različitim programskim jezicima. Usto, tijekom predavanja kroz različite zadatke i laboratorijske vježbe stječu praktično iskustvo rada na računalima u MS Windows, Linux i Mac OS X okruženju.

Studij studente osposobljava za oblikovanje i razvoj složenih interaktivnih aplikacijskih rješenja, razvoj učinkovitih korisničkih rješenja koja se koriste u suvremenim procesima razvoja softvera, korištenje modernih alata, metodologija i razvojnih okvira za kreiranje rješenja za web-okruženje, korištenje modernih alata, metodologija i razvojnih okvira za stvaranje rješenja za mobilno okruženje, primjenu glavnih komponenti modeliranja baze podataka kod razvoja i oblikovanja baze podataka, razumijevanje problema skalabilnosti, performansi i sigurnosti u implementaciji web-aplikacija i mobilnih aplikacija, te planiranje, instaliranje, konfiguriranje, razvoj i održavanje web-poslužitelja.

"Kad govorimo o aplikacijama, od programera se danas očekuje da budu jako dobro upoznati s back-end i frontend tehnologijama", rekao je dr. sc. Alan Mutka, voditelj studija i predavač, i dodao: "Ovaj studij obuhvaća oblikovanje i cjeloviti razvoj aplikacija, i nudi još više. Naime, studenti proučavaju dizajn i razvoj svih dijelova i slojeva aplikacija, istodobno vodeći računa o korisničkim potrebama i iskustvima – od funkcionalnosti, dizajna, pa sve do životnog ciklusa same aplikacije. Pritom koriste različite programske jezike i tehnologije za integraciju poslužiteljske strane s korisničkom, optimizirajući krajnji proizvod za mobilna i stolna računala. Učenje u praksi, uz holistički pristup izazovima u web i mobilnom programiranju, naše studente jako dobro priprema za buduće karijere u ICT industriji".

Stjecanje radnog iskustva uz studiranje

Jedna od najvećih prednosti studija na RIT-u Croatia jest stjecanje stvarnog radnog iskustva tijekom studija. Studenti iskustvo stječu tijekom najmanje 800 sati stručne prakse u mnogobrojnim tvrtkama, gdje ih se priprema za situacije u stvarnom poslovnom okruženju. Pomno osmišljen program stručne prakse pomaže studentima da iz prve ruke vide kako je raditi u stvarnim kompanijama, na stvarnim problemima i izazovima. To im pomaže da usmjere razvoj svoje karijere, ali i nerijetko rezultira stvarnim zaposlenjima.

Krunoslav Domić i Mislav Arnautalić u uredu Bit4Bytesa
Krunoslav Domić i Mislav Arnautalić u uredu Bit4Bytesa

 

Bug 353 travanj 2022.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?