Lenovo IdeaPad 3 - Teži i robusniji

15-inčni Lenovov reprezentativac u ovom usporednom testu ne impresionira kad je riječ o kompaktnosti kućišta ili niskoj masi, no kompenzira to višom razinom robusnosti, ponudom portova i izvedbom tipkovnice

Denis Arunović četvrtak, 28. listopada 2021. u 21:30

Na test su nam stigla dva IdeaPada 3, izvana praktički identična, no iznutra s različitim tipovima procesora. Model s Intelovim procesorom ima 4-jezgreni Core i5-1035G4, dok model s AMD-ovim procesorom ima također četverojezgreni Ryzen 7-3700U. Da stavimo stvari u perspektivu, Intelov procesor, u odnosu na aktualne, stariji je jednu generaciju, a AMD-ov dvije generacije. Prema ostalim komponentama koje se tiču performansi, dva su računala jednaka, pa oba imaju memoriju konfiguriranu u dva 4-gigabajtna modula, s time da je jedan baš pravi SO-DIMM modul utaknut u utor, dok je drugi zalemljen na ploču. Tu je i 512-gigabajtni NVMe SSD prosječnih performansi. Rezultati testiranja govore u prilog AMD-ovoj konfiguraciji, koja ima nešto više performanse, pogotovo integrirane grafike, a tu je i nešto bolje vrijeme autonomije, iako su oba laptopa u tom smislu ispodprosječna. Iako dio utjecaja na to imaju i stariji procesori, glavni krivac je Lenovo, koji je te IdeaPadove opremio minijaturnim 35-vatsatnim baterijama, što je lako uočiti i na fotografiji unutrašnjosti.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 348 studeni 2021.

Laptopi do 5.000 kn

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi