JBL GO 2 - Glazba na dlanu

Najmanji Bluetooth zvučnik iz JBL-ove obnovljene, ovogodišnje ponude donosi vodonepropusnost i nekoliko drugih poboljšanja svojeg prethodnika

Davor Šuštić subota, 10. studenog 2018. u 06:30
SPECIFIKACIJE
Forma/Izvedba Bluetooth zvučnik
Platforme Android, iOS
Ulazi Bluetooth 4.1, AUX 3,5 mm
Jamstvo 2 godine

GO 2 nasljednik je JBL-ovog najjeftinijeg bežičnog zvučnika. S cijenom od 279 kuna i džepnim dimenzijama (7,12 x 8,6 x 3,16 centimetara), ponovno je plasiran kao ulazni model u tvrtkinoj ponudi bežičnih zvučnika. Time, ali i velikim brojem dostupnih boja, očito se cilja na mlađe korisnike. GO 2 raspoloživ je u crnoj, sivoj, narančastoj, zelenoj, crvenoj, ledenoplavoj, tamnoplavoj i žutoj boji te u boji mente i cimeta. U odnosu na naglašeno četvrtasti GO, GO 2 je na svim uglovima zaobljen i izgleda ljepše i modernije. Bočne stranice i poleđina obloženi su gumom, a novost je gumena zaštita za bočne konektore, zahvaljujući kojoj se GO 2 može pohvaliti certifikatom IPX7. Osim što s lakoćom podnosi prskanje vode (kiša, boravak pored bazena), također može provesti do 30 minuta na dubini od jednog metra. Ako ga iz nekog razloga poželite ponijeti na plivanje, baš ništa vas u tome neće spriječiti.

Gumirana vratašca na bočnoj stranici zvučnika kriju Micro-USB konektor za punjenje te 3,5-milimetarski ulaz za zvuk
Gumirana vratašca na bočnoj stranici zvučnika kriju Micro-USB konektor za punjenje te 3,5-milimetarski ulaz za zvuk

Konektori se nisu mijenjali u odnosu na prvi GO. Još uvijek imamo Micro-USB konektor za punjenje baterije, koja će potrajati razmjerno mršavih pet sati i posve se napuniti za dva i pol sata, te 3,5-milimetarski ulaz za zvuk. Potonji se može iskoristiti za spajanje izvora zvuka koji ne raspolaže Bluetoothom. Mobitele i sve ostale “modernije” uređaje spajat ćete preko Bluetootha (podržan je BT 4.1), a sama reprodukcija zvuka odvijat će se pomoću kodeka SBC. Premda volimo vidjeti podršku za napredniji Bluetooth kodek aptX, ona bi u ovom slučaju bila posve nepotrebna, jer sam zvučnik ne može ponuditi kvalitetu zvuka kod koje bi bilo moguće razlikovati kodeke. Sam zvuk je, s obzirom na gabarite zvučnika, koji je doslovce manji od dlana, iznenađujuće glasan, premda se prilikom reprodukcije iole kompleksnijih pjesama izraženo “guši”. Dubokih tonova također nema mnogo – dobit ćete određenu količinu udarnosti oko i iznad 80 Hz, ali kako frekvencije padaju, tako GO 2 gubi mogućnost reproducirati ih.

Ovo definitivno nije zvučnik koji ćete kupiti radi nenadmašnog akustičkog iskustva, već zato što želite nešto kompaktno, robusno i jeftino, da vam svirucka u kuhinji, u autu ili na izletu s prijateljima. U tom smislu, GO 2 je uspio proizvod.

JBL GO 2

  • Robusna izrada
  • Vodonepropusan
  • Izrazito kompaktni gabariti
  • Do pet sati trajanja baterije
  • Ne treba očekivati čuda u smislu kvalitete zvuka
Izrada 9
Zvuk 4
Baterija 5
UKUPNI DOJAM 6
Cijena 279 kn Prikaži sve cijene Ustupio: Ronis