Google planira izdati vlastitu debitnu karticu

Virtualne bankovne kartice za digitalna plaćanja putem mobitela mogle bi biti novi Googleov iskorak u fintech sektor, kojim želi sustići konkurente na tom području

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 20. travnja 2020. u 13:47

Izvori dobro upućeni u zbivanja u financijskom i tehnološkom sektoru u SAD-u otkrili su za TechCrunch da bi Google mogao uskoro krenuti s novim iskorakom u smjeru fintecha. Nakon usluge Google Pay koja omogućava digitalno beskontaktno plaćanje mobitelom ovaj tehnološki div planira izdati i vlastitu debitnu karticu. Njome ima plan "napasti" vječitog mu konkurenta Apple koji od prošle godine ima svoj Apple Card.

Google Card

Google na ovom projektu navodno surađuje s nekoliko američkih banaka, a jednom kada karticu lansiraju planiraju je usko povezati s uslugom Google Pay. Pokušat će, naime, pridobiti korisnike da koriste njihovu karticu Google Cart uz također njihov sustav mobilnih plaćanja, što bi omogućilo šire područje primjene i veću Googleovu prisutnost "u novčaniku" svojih korisnika.

Za razliku od Apple Carda koji je kreditna kartica, Google za sada planira imati tek onu debitnu, ali i ona bi im mogla donijeti nove prihode i nove korisnike. Osim plaćanja mobitelom i fizičkom debitnom karticom, Google bi kroz svoju novu financijsku aplikaciju mogao omogućiti i praćenje potrošnje, slanje novca prijateljima i druge moderne fintech usluge kakve nude Revolut i slični servisi.