Izvorna WhatsApp aplikacija za macOS ušla u otvoreno beta testiranje

Uz novu izvornu aplikaciju, korisnici WhatsAppa na macOS-u imat će 'glađe' iskustvo korištenja, a sve zahvaljujući boljoj optimizaciji

Matej Markovinović četvrtak, 26. siječnja 2023. u 06:00
📷 Foto: Maxim Hopman, Unsplash
Foto: Maxim Hopman, Unsplash

Korisnici Windowsa dobili su izvornu aplikaciju WhatsAppa u kolovozu prošle godine, a isto uskoro čeka i one koji koriste Appleova računala s Big Sur inačicom macOS-a i novijim izdanjima.

Naime, izvorna aplikacija WhatsAppa za macOS ušla je u otvoreno beta testiranje te se već sada može preuzeti na službenoj tvrtkinoj stranici. Budući da nije riječ o konačnom izdanju, iz WhatsAppa upozoravaju na poneke bugove.

WhatsApp za macOS. 📷 Foto: WABetaInfo
WhatsApp za macOS. Foto: WABetaInfo

Kako prenosi WABetaInfo, novi WhatsApp za macOS izrađen je pomoću Mac Canalysta, stoga nudi bolje korisničko iskustvo. Dakle, aplikacija je u potpunosti optimizirana za Macov hardver, a takav je i cjelokupni vizualni dizajn zahvaljujući uvođenju bočne alatne trake te mogućnosti drag and dropa.

Korisnici također više neće morati imati mobitel povezan s mrežom kako bi se poruke sinkronizirale između mobitela i aplikacije za stolno računalo, što je dugo očekivana promjena. Više informacija dostupno je na stranici službenog Help Centra WhatsAppa.