Od danas dostupan besplatni Google Meet

Googleovo rješenje za videokonferencije integrirano je u Gmail i svima omogućava pokretanje videokonferencija s do 100 sudionika kroz internetski preglednik

Sandro Vrbanus srijeda, 13. svibnja 2020. u 16:51

Prije dva tjedna Google je donekle iznenadio najavom da će svoj servis za videokonferencije Meet učiniti dostupnim svim korisnicima Gmaila, a sada je ta mogućnost i aktivirana u cijelom svijetu. Sve što treba učiniti da biste dobili pristup Google Meetu i njegovim opcijama jest ulogirati se u Gmail, te u donjem lijevom uglu ekrana potražiti opcije za pokretanje ili pridruživanje videokonferenciji. Isto se može obaviti i na adresi meet.google.com.

Google Meet funkcionira unutar internetskog preglednika, zahtijeva pristup kameri i mikrofonu, a daje mogućnost besplatnog pokretanja video poziva s do čak 100 sudionika. Dakako, sve je dostupno i putem aplikacija za iOS i Android.

Otkako je ova opcija postala besplatno dostupna svim G Suite korisnicima i obrazovnim institucijama u ožujku, u Googleu su zabilježili porast njegovog korištenja od čak 30 puta, a tijekom travnja pridruživalo mu se 3 milijuna novih korisnika svakog dana.

Uz videokonferencije Google Meet omogućava i dijeljenje ekrana i zakazivanje sastanaka kroz Google Calendar.

Google Meet unutar Gmaila
Google Meet unutar Gmaila