Microsoft Teams popularniji od Slacka

Microsoft se pohvalio kako je njihova usluga za suradnju timova – Microsoft Teams popularnija od konkurentnog im Slacka

Stjepan Bilić utorak, 16. srpnja 2019. u 06:00

Microsoft je u studenom 2016. godine predstavio tada novu uslugu – Microsoft Teams. Godinu dana kasnije objavljeno je kako je istu prihvatilo više od 50.000 organizacija diljem svijeta. Microsoft Teams omogućava timovima da na jednom mjestu okupe ljude, razgovore i sadržaje kako bi im međusobna suradnja bila što jednostavnija.

Osim standardnih uredskih alata poput Worda, Excela, PowerPointa, SharePointa i OneNotea Microsoft Team sadrži i aplikaciju za chat kojom je moguće obavljati audio i video pozive putem mobitela i drugo. Sada dvije godine kasnije nakon što je Microsoft Team postao dostupan svim korisnicima Office 365 iz Microsofta stiže informacija kako je njihova usluga postala popularnija od konkurentskog im Slacka.

Microsoft navodi kako Microsoft Teams na dnevnoj bazi koristi više od 13 milijuna korisnika. Na tjednoj i više, 19 milijuna korisnika. U zadnje dvije godine osjetno se povećao i broj organizacija koje su prihvatile ovu uslugu, s 50.000 na više od 500.000.

No, Microsoft se ne može previše opustiti. Unatoč tome što je prestigao Slack, isti mu je još uvijek za petama. Prema podacima iz travnja 2019. godine, Slack je na dnevnoj bazi koristilo 10 milijuna korisnika, što je samo tri milijuna manje. Konačna razlika u broju korisnika je možda čak i manja, jer Slack od travnja nije osvježavao podatke o broju aktivnih korisnika.