Od 1. siječnja Apple više neće prihvaćati 32-bitne aplikacije u Mac App Store

Apple je na službenim internetskim stranicama objavio podsjetnik za developere – od 1. siječnja više neće biti moguće postaviti 32-bitne aplikacije u Mac App Store

Stjepan Bilić utorak, 5. prosinca 2017. u 07:00

Apple je na ovogodišnjoj WWDC konferenciji obavijestio developere kako namjerava u dogledno vrijeme ukinuti podršku za 32-bitne aplikacije. Podsjetimo, ukidanje podrške prvo je zahvatilo iOS platformu, a uskoro će i macOS.

Prema novoj objavi na službenim internetskim stranicama s prvim danom Nove godine (1. siječanj 2018.) Apple će onemogućiti postavljanje novih 32-bitnih aplikacija u Mac App Store. Postojeće aplikacije developeri će morati zamijeniti 64-bitnim inačicama najkasnije do lipnja 2018. godine.

Razlog tomu je što je aktualni macOS High Sierra zadnji Appleov OS koji će podržavati 32-bitne aplikacije. Izlaskom nove inačice 10.14 u ljeto 2018. godine macOS će podržavati isključivo 64-bitne aplikacije.

Apple je ujedno upozorio i developere koji svoje aplikacije za macOS distribuiraju van Mac App Storea kako je vrijeme i da se oni prebace na 64-bitni softver ukoliko žele da njihove aplikacije budu kompatibilne s budućim inačicama macOS-a.