Uskoro spremna svibanjska nadogradnja za Windows 10

Uskoro korisnicima stiže nova svibanjska nadogradnja za Windows 10 koja donosi novine kao što su WSL 2, poboljšani Notepad i Search opcija te prikaz GPU temperature u sustavu

Matija Pavlić ponedjeljak, 4. svibnja 2020. u 06:30

Nova veća nadogradnja za operativni sustav Windows 10 korisnicima stiže uskoro. Nadogradnja poznata pod imenom Windows 10 May Update (prije 20H1) dolazi pola godine nakon aktualne Windows 10 November 2019 nadogradnje te donosi veći broj novosti a već je počela njezina distribucija članovima Microsoftovog Windows Insider Preview Programa.

Obnovljena Search komponenta donosi poboljšani prozor za rezultate pretraživanja, brze tipke za pretraživanje Weather i Top News komponenti, kao i optimizaciju utroška diska. Windows Hello prijava može se iskoristiti za prijavu u Safe Mode, s novom nadogradnjom dodana je i podrška za mrežne kamere.

Windows Subsystem for Linux 2 sada donosi mogućnosti kao što je puni Linux kernel  za bolje performanse u odnosu na WSL 1 te podršku za ARM procesore. Također, ubrzano je i olakšano uparivanje s Bluetooth uređajima, Cortana prozor sada je moguće pomicati, preimenovati virtualna desktop okruženja, pratiti temperaturu GPU-a unutar upravitelja zadataka (Task Manager), a Notepad je dobio mogućnost zumiranja teksta, numeriranja redaka te je unaprijeđeno pretraživanje i zamjena teksta.

Reset this PC opcija sada ima mogućnost preuzimanja Windowsa iz cloud okruženja što se pridružuje već postojećoj opciji lokalne reinstalacije sustava na osnovu već prisutnih datoteka.