WhatsApp za Windowse sada s podrškom za grupne pozive

Iz Mete su objavili kako je ažurirana desktop verzija njihove aplikacije za dopisivanje, pa sada, uz sučelje sličnije mobilnoj aplikaciji, nudi mogućnost videopoziva s 8 ili audiopoziva s 32 sudionika

Sandro Vrbanus četvrtak, 23. ožujka 2023. u 16:08

Desktop aplikacija WhatsAppa za operacijski sustav Windows dobila je ažuriranje, koje će je pretvoriti u nešto moćniji sustav za obavljanje konferencijskih poziva. Iz Mete, vlasnika ove aplikacije, poručuju kako će novo ažuriranje donijeti brže pokretanje same aplikacije, a nakon pokretanja njezino će korisničko sučelje biti više na tragu onoga poznatoga iz mobilnih aplikacija.

Od funkcionalnosti, s novom verzijom dolazi podrška za videopozive s ukupno osam sudionika. Tu je i proširenje podrške za konferencijske audiopozive, koji sada mogu uključiti čak 32 sugovornika. Najavljeno je kako će i ta ograničenja biti s vremenom proširena. Sva komunikacija unutar WhatsAppa, bilo na desktopu ili mobilnim uređajima, zaštićena je end-to-end enkripcijom, pa to vrijedi i za konferencijske pozive.

Iz Mete poručuju da će WhatsApp nastaviti sa širenjem dostupnosti na veći broj uređaja, pa je tako u beta testiranje puštena verzija aplikacije za Android tablete, dok je ona za MacOS također u pripremi.