Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Microsoft je na svojim stranicama službeno objavio kako je Windows 10 sada instaliran na 800 milijuna uređaja u cijelom svijetu, u odnosu na prošlogodišnjih 700 milijuna uređaja

Matija Pavlić petak, 8. ožujka 2019. u 10:46

Microsoft se na svojim službenim stranicama pohvalio kako se njihov operativni sustav Windows 10 sada nalazi na 800 milijuna uređaja u cijelom svijetu.

Na proljeće prošle godine objavljena je informacija kako se Windows 10 nalazi na 700 milijuna uređaja. Valja naglasiti kako je tvrtka iz Redmonda još 2015. godine postavila cilj od 1 milijarde korisnika operativnog sustava Windows 10 koji je trebao biti dostignut kroz dvije do tri godine.

U međuvremenu dogodio se krah Windows 10 Mobile operativnog sustava, no Microsoft je sada ipak na putu prema navedenom broju putem desktop uređaja, prijenosnika te tablet uređaja.

Potpredsjednik Microsoftova odjela Modern Life & Devices (jedan od dvaju odjela koji su zaduženi za Windows 10), Yusuf Mehdi, ističe kako je postotak zadovoljstva korisnika Windows 10 sustavom, najveći postotak zadovoljstva za bilo koju od dosadašnjih inačica Windowsa.