Snapdragon 865 u Samsungovih 7nm?

Prema stranici Digitimes, Qualcomm bi se za proizvodnju svog idućeg Snapdragon čipa visoke kategorije mogao ponovno obratiti svojem starom partneru Samsungu te koristiti njihov 7nm EUV proces

Matija Pavlić srijeda, 12. lipnja 2019. u 13:07

Internetska stranica Digitimes navodi zanimljivu glasinu što se tiče iduće generacije Qualcommovih čipova iz high-end 800 serije.

Prema pisanju spomenute stranice, Qualcomm bi se za proizvodnju Snapdragon 865 čipa mogao obratiti svojem starom partneru, tvrtki Samsung.

Zadnja suradnja između Qualcomma i južnokorejske tvrtke bio je 10-nanometarski Snapdragon 845 čip, dok je kod proizvodnje ovogodišnjeg Snapdragon 855 čipa službeni partner bila tvrtka TSMC zbog činjenice da su tada jedini nudili čipove bazirane na 7-nanometarskom proizvodnom procesu.

U međuvremenu se situacija navodno promijenila te prema Qualcommovoj mišljenju sada Samsung ima kvalitetnije 7-nanometarske čipove bazirane na EUV (Extreme Ultra Violet) tehnologiji. Upravo bi se na tom 7-nanometarskom EUV proizvodnom procesu trebao temeljiti budući Snapdragon 865 čip, koji bi na tržištu trebao biti dostupan iduće godine.

Kao i njegov prethodnici Snapdragon 865 će biti dostupan u dvije inačice, jednoj s klasičnim 4G modemom i drugoj koja sadrži Snapdragon X55 5G modem.