SportKlub odlazi i iz ponude EVOtv-a, mijenja ga Arenasport

Nakon Iskona, i na EVOtv-u dolazi do promjene u programskoj ponudi sportskih kanala od 11. veljače, kada će kanali Arenasporta zamijeniti SportKlub

Sandro Vrbanus utorak, 28. siječnja 2020. u 06:00

Slijedom informacija koje smo dobili prije nekoliko dana, a vezano uz izbacivanje sportskih programa SportKluba iz ponude IskonTV-a, obratili smo se Hrvatskom Telekomu u potrazi za dodatnim informacijama. Zanimalo nas je, naime, kakva je sudbina SportKlubovih programa na drugoj TV platformi u vlasništvu HT-a, EVOtv-u. Kao što smo i sumnjali – situacija je gotovo identična.

Arenasport umjesto SportKluba

Na EVOtv-u dolazi do promjene u programskoj ponudi sportskih kanala pa će tako od 11. veljače ove godine korisnici EVOtv usluge moći pratiti četiri dodatna Arenasport kanala, koji će zamijeniti postojeće SportKlub kanale, potvrđeno nam je iz HT-a.

Nažalost, s obzirom da nije postignut dogovor oko cijene prava za prikazivanje SportKlub sadržaja, SportKlub kanali više neće biti dio ponude EVOtv usluge. Potrebno je razumjeti kako su cijene prava za prikazivanje TV sadržaja iznimno visoke te je prilikom uspostavljanja suradnje između pružatelja usluge i vlasnika TV prava nužno pronaći održivi poslovni model. Isto tako, promjene u programskoj shemi i distribuciji TV sadržaja uobičajene su kako na domaćem, tako i na globalnom pay tv tržištu, o čemu su korisnici upoznati kroz Opće uvjete za EVOtv uslugu, kažu.

Novost su kanali Arenasport 3 – 6

Kako bi korisnici EVOtv usluge i dalje mogli pratiti vrhunske sportske sadržaje, uz postojeće Arenasport 1 i 2 kanale, u ponudu dolaze i dodatni, ekskluzivni Arenasport 3 – 6 kanali, koji prenose Hrvatski Telekom Prvu ligu, UEFA Europe ligu, francusku te talijansku nogometnu ligu. Tu su i NBA utakmice, ekskluzivni prijenosi Formule 1, hokeja, vaterpola i dr.

Većina korisnika EVOtv-a uslugu koristi bez minimalnog obveznog trajanja ugovora, što znači da u bilo kojem trenutku mogu isključiti uslugu. Iako smo uvjereni kako će Arenasport kanali zadovoljiti potrebe svih sportskih fanova, oni korisnici Sportskog buketa koji će eventualno htjeti raskinuti ugovornu obvezu bez naknade, to će moći učiniti uz pisani zahtjev, za kraj su poručili iz Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.