Sharkoon SKILLER SGK5 - RGB tipkovnica za gamere

Sharkoon je u svoju ponudu dodao novu gamersku (rubber dome) tipkovnicu - Skiller SGK5 koja umjesto mehaničkih prekidača ispod tipki ima silikonsku membranu

Stjepan Bilić četvrtak, 14. studenog 2019. u 06:00

Sharkoon je u svoju ponudu dodao još jednu gamersku tipkovnicu – Skiller SGK5. Odmah na početku treba reći kako se ovdje ne radi o tipkovnici s mehaničkim prekidačima, već o rubber dome tipkovnici sa silikonskom membranom ispod tipki.

Tipkovnica uz standardni set tipki ima i dodatne multimedijalne i makro tipke koje je moguće proizvoljno konfigurirati pomoću softvera. Tipke imaju RGB osvjetljenje u šest zona koje je također moguće softverskim putem prilagođavati prema osobnoj želji korisnika. Osim statičnog osvjetljenja Skiller SGK5 tipkovnica podržava i svjetlosne efekte.

Za pohranu odabranih postavki Sharkoon je tipkovnicu opremio s vlastitom memorijom (256 kB) i mogućnošću pohranjivanja do tri različita profila. Kako je riječ o gamerskoj tipkovnici podržan je i Game Mode koji omogućava onesposobljavanje Windows tipke kako u žaru digitalne borbe ne bi došlo do neželjenih iznenađenja slučajnim pritiskom na navedenu tipku.

Kako smo naveli tipkovnica ima dodatne tipke, točnije 13 dodatnih tipki, od čega su pet multimedijalnih, pet makro tipki te tri tipke za brzo aktiviranje profila.Da bi gaming bio što jednostavniji Skiller SGK5 tipkovnica podržava Anti-Ghosting i N-Key Rollover tehnologije koje sprečavaju kašnjenje i netočno prepoznavanje redoslijeda pritisnutih tipki.

Proizvođač navodi kako će tipke bez problema izdržati do deset milijuna pritisaka. Sharkoon Skiller SGK5 tipkovnica s računalom se spaja preko USB kabela (1,76 metara). Kabel je omotan tekstilom, a USB konektor je pozlaćen. Uz tipkovnicu dolazi i odmorište za ruke (dlanove) koje se spaja pomoću magneta.

Dimenzije tipkovnice su 482 x 185 x 40 milimetara, a masa 1,120 grama. Službeno je podržan operacijski sustav Windows (10, 8, 7). Detaljne specifikacije nalaze se na službenim stranicama proizvođača. Preporučena cijena tipkovnice je 39,99 eura.