Entrio pokreće streaming platformu za virtualne događaje

Hrvatski sustav za prodaju ulaznica Entrio.hr danas je lansirao platformu Entrio.stream, koja će omogućiti održavanje velikog broja događaja u virtualnom, interaktivnom izdanju

Sandro Vrbanus utorak, 5. svibnja 2020. u 19:00

Najveći domaći sustav za prodaju ulaznica Entrio.hr danas je lansirao jedinstvenu, inovativnu platformu za virtualne događaje – Entrio.stream. Ona će omogućiti održavanje događaja poput koncerata, stand-up predstava, konferencija i partyja koji su trenutno zabranjeni zbog epidemije – i to u virtualnom, interaktivnom izdanju.

Entrio.stream hibrid je streaminga, videokonferencije i sustava za prodaju ulaznica, koja osim jednosmjernog prijenosa zvuka i slike stramingom omogućava i potpunu interakciju publike s izvođačem uživo. Na primjer, omogućava se potpuno iskustvo stand-up comedy showa u kojem publika aktivno sudjeluje i može komunicirati s komičarem, a komičar i ostatak publike čuju smijeh i pljesak uživo. Radi se o rješenju koje će, uz chat, ankete, pitanja, te brojne nove funkcionalnosti koje su u pripremi, iskustvo virtualnog događaja približiti iskustvu sudjelovanja na fizičkom događaju.

I streaming i prodaja ulaznica

Za razliku od YouTubea, Facebooka ili Zooma, Entrio.stream omogućava i prodaju ulaznica za virtualne događaje, čime će izvođačima, pjevačima, komičarima, glazbenicima, predavačima, trenerima i svim ostalima omogućiti nastavak rada. Sustav je siguran i zaštićen te omogućava da korisnik s jednom kupljenom ulaznicom gleda samo jedan stream, a također štiti organizatora od toga da korisnici bez kupljene ulaznice neovlašteno uskoče i gledaju događaj.

Kad epidemija prođe i kad se događaji uživo opet vrate, ovaj će sustav izvođačima i organizatorima omogućiti i dodatnu zaradu kombiniranjem stvarne publike na fizičkom događaju i streaming publike – istovremeno. Nakon početne pilot faze u Hrvatskoj, Entrio će novu uslugu odmah proširiti na tržište Slovenije, ali i na ostatak Europe, poručili su.

Prvi u nizu događaja na Entrio.stream platformi bit će interaktivni stand-up comedy show "Smijeh preko veze", 15. svibnja u 20 sati. Cijena virtualne ulaznice je 30 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe, udruzi Prava šapa.