Šuška se da će Netflix započeti s prijenosima uživo

Osim što nudi popularnu uslugu streaminga na zahtjev, američki bi servis u lov za novim korisnicima mogao krenuti i uvođenjem prijenosa određenih događaja uživo

Sandro Vrbanus nedjelja, 15. svibnja 2022. u 16:15

Američki portal Deadline doznaje da se u Netflixu potiho radi na novoj funkcionalnosti, koja bi mogla obogatiti ponudu ove streaming platforme u skorijoj budućnosti. Njihovi stručnjaci navodno istražuju mogućnost uvođenja video prijenosa uživo s mjesta događaja, koji bi se potom mogli streamati na Netflixu kao i bilo koji drugi sadržaj dostupan na zahtjev.

Reality i natjecanja

Ovaj je dodatak još uvijek u fazi razvoja, a govori se kako bi mogao Netflixu poslužit za prijenose uživo primarno kada je riječ o raznim reality emisijama ili nastupima popularnih stand-up komičara. Neke od emisija koje se spominju kao kandidati za prijenos uživo su plesno natjecanje Dance 100 ili natjecateljski reality show The Circle. Emitiranje pojedinih epizoda uživo omogućilo bi i glasanje publike o pobjednicima.

Prema dostupnim informacijama, Netflix vi se zadržao vjerojatno samo na reality TV emisijama i sličnim natjecanjima, a nema ambiciju ulaziti na tržište koje je tradicionalno najpopularnije kad je riječ o prijenosima uživo - ono sportsko.

Jedan od kandidata za prijenose uživo je i komičarski događaj "Netflix Is a Joke: The Festival"
Jedan od kandidata za prijenose uživo je i komičarski događaj "Netflix Is a Joke: The Festival"

Ove neslužbene najave dolaze samo nekoliko dana nakon što se doznalo da Netflix planira već do kraja ove godine početi sa zabranama dijeljenja lozinki te s uvođenjem jeftinijeg plana pretplate, koji bi bio subvencioniran putem prikazivanja reklama. Dionica Netflixa zbog ovih je najava, ali i činjenice da je platforma počela gubiti aktivne pretplatnike, posljednjih tjedana bila u "crvenom", no krajem tjedna lagano se oporavila te dobila oko 10% na vrijednosti.