YouTube ipak najavio aplikaciju za Apple Vision Pro

Usprkos tome što su krajem siječnja rekli da ne planiraju napraviti nativnu aplikaciju za Vision Pro, YouTube je promijenio mišljenje i potvrdio da ju ipak pripremaju

Matej Markovinović utorak, 6. veljače 2024. u 17:38
📷 Foto: Apple
Foto: Apple

Apple Vision Pro već je nekoliko dana u rukama prvih kupaca koji mogu nativno koristiti aplikacije raznih streaming servisa i društvenih mreža, uključujući Disney+, ESPN, NBA, MLB, Amazon Prime Video, TikTok i druge, ali ne i onih najpopularnijih poput Spotifya, Netflixa i YouTubea jer ih jednostavno – nema.

Dok Spotify i Netflix još ne planiraju napraviti nativnu aplikaciju za korisnike Appleovog naglavnika, YouTube je  najavio da je ipak pripremaju.

„Drago nam je da je Vision Pro izašao i podržavamo ga osiguravajući korisnicima YouTubea sjajno iskustvo korištenja u Safariju. Trenutačno nemamo nikakvih posebnih planova, ali možemo potvrditi da je aplikacija YouTubea za Vision Pro u našem planu“, rekla je glasnogovornica YouTubea za The Verge, Jessica Gibby.

Iz YouTubea nisu naveli razlog zbog kojeg će ipak raditi nativnu aplikaciju, ali nagađa se da to ima veze s popularnošću alternativne YouTube aplikacije koja već postoji za Vision Pro i koja je treća najpopularnija prema preuzimanjima u App Storeu unutar kategorije fotografija i videa.