File Explorer u Windowsima 10 uskoro dobiva tamni način rada

Microsoft je do sada tzv. "dark mode" imao ugrađen u Windowse 10 ali on nije bio dosljedno primjenjiv u svim dijelovima ovog OS-a

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 23. travnja 2018. u 06:30

U Windowsima 10 i do sada je (ako niste znali) bilo moguće uključiti tamnu temu, odnosno način rada koji manje zamara oči tijekom gledanja u monitor u tamnijem okruženju – primjeren, dakle, noćnim pticama. Uključivanje "dark mode" načina rada obavlja se kroz, u Windowsima 10 uvedeni, izbornik "Settings", te u njegovom podizborniku "Personalisation/Colors", gdje se mogu podešavati i boje raznih elemenata grafičkog sučelja.

Međutim, iako se na ovaj način moglo u crnu boju, umjesto standardne bijele, prebaciti mnogo dijelova sučelja, prozori otvoreni kroz File Explorer i dalje su ostajali bijeli, čineći tako tamni način rada nedosljednim.

Najnovije izdanje Windowsa koje su dobili neki od "insidera" ovaj je problem riješilo. Naime, File Explorer u najnovijem Redstone 5 Insider buildu donosi podršku za tamni način rada i u poznati nam pogled na dokumente i mape u File Exploreru. Iako nisu svi testeri još dobili ovu mogućnost, a ona je vjerojatno još daleko od finaliziranog rješenja, za očekivati je da bi se u nekoj od sljedećih nadogradnji "desetke" svima mogao ukazati tamni File Explorer kojim će uz manje napora za oči moći uživati oni koji često rade noću.