Novo ažuriranje Windowsa 11 konačno riješilo probleme s AMD-ovim procesorima

Prethodna su mjerenja pokazala da Windows 11 može uzrokovati da se latencija L3 cachea utrostruči, a situacija se još više pogoršala prošlim ažuriranjem

Matej Markovinović petak, 22. listopada 2021. u 18:09

Microsoft je u petak izbacio ažuriranje za Windows 11 koje je konačno riješilo probleme pada performansi i do 15 posto kod nekih AMD Ryzen procesora. Popravak se nalazi u Buildu 22000.282, koji je dostupan svim korisnicima kao opcionalno ažuriranje unutar Windows Updatea.

Osim problema povećavanja latencije L3 cachea, AMD je prijavljivao da UEFI CPPC2 („preffered core“) ne može preferirano dodijeliti niti najbržoj jezgi procesora, što je također pogoršavalo performanse, osobito kod zadataka koji zahtijevaju više CPU snage.

No, dobra je vijest da je AMD također izbacio rješenje u obliku novog upravljačkog programa za čipset (3.10.08.506), pa oni koji koriste Microsoftov novi operativni sustav i AMD procesore, više ne bi trebali osjetiti pad performansi.

Foto: AMD
Foto: AMD

Sve probleme koje je Microsoft popravio novim ažuriranjem Windowsa 11, možete pogledati na njihovoj službenoj stranici.Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi