Otkriven datum globalnog izlaska Xiaomi 12 serije pametnih telefona

Xiaomi je još krajem prosinca prošle godine u Kini predstavio svoju novu seriju flagship pametnih telefona, a sada je poznato i kada će ona doći na globalno tržište

Matej Markovinović četvrtak, 10. ožujka 2022. u 17:22

Špekulacijama je došao kraj, jer je Xiaomi nakon dugog čekanja otkrio datum globalnog predstavljanja svoje nove serije flagship pametnih telefona.

Naime, predstavljanje će se održati 15. ožujka u 13 sati po našem vremenu te će se moći pratiti putem live streama na YouTubeu, Twitteru, Facebooku, ali i službenoj stranici Xiaomija. Tvrtka nije otkrila koji će se modeli točno predstaviti, no očekuje se da će to biti Xiaomi 12, 12X i 12 Pro.

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Ti su modeli, dakle, već dostupni za kupnju u Kini te iako je bilo govora o Xiaomi 12 mini i 12 Ultra uređajima, čini se da oni još neće ugledati svjetlo dana. Naravno, postoji šansa da kineska tvrtka iznenadi korisnike i predstavi neki novi model, no trenutno ništa nije sigurno.

Europske cijene još nisu potvrđene, no ako je za suditi prema prijašnjim informacijama, Xiaomi 12 serija započet će već od 600 eura. Najskuplji će model biti Xiaomi 12 Pro, koji bi trebao koštati između 1.000 i 1.200 eura, ovisno o konfiguraciji.

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Xiaomi 12 trebao bi koštati između 800 i 900 eura, dok bi kupci za 12X trebali izdvojiti između 600 i 700 eura. Ako se pokaže da su te informacije točne, kineska će tvrtka imati žestoku konkurenciju, prenosi Gizmochina.