Ovo su navodne specifikacije Xiaomijevog nadolazećeg Ultra telefona

Nakon što su leakeri početkom mjeseca 'počastili' svoje pratitelje na Twitteru renderima Xiaomi 12 Ultra telefona, sada stižu i navodne specifikacije

Matej Markovinović četvrtak, 16. lipnja 2022. u 06:00
📷 Foto: OnLeaks/ZoutonUS
Foto: OnLeaks/ZoutonUS

Xiaomi 12 Ultra čeka se još od prosinca prošle godine, a nestrpljenje je mnogima sve veće otkad je kineska tvrtka najavila partnerstvo s Leicom.

No, kako nestrpljivima ne bi mnogo toga ostalo za maštu, uz već objavljene rendere, renomirani je leaker Yogesh Brar objavio specifikacije Xiaomijevog nadolazećeg flagship telefona. Prema njegovim informacijama, 12 Ultra će uglavnom koristiti isti hardver kamere kao i njegov prethodnik.

To, naime, znači da će imati glavnu kameru od 50 MP s OIS-om i potencijalno novim senzorom, 48-megapikselnu 5x telefoto te ultraširoku kameru od 48 MP. No, pravi novitet kod nadolazećeg Xiaomijevog flagshipa navodno će biti 3D ToF (Time-of-Flight) senzor.

Xiaomi 12 Ultra imat će manji zaslon od svoga prethodnika, 6,7-inčni LTPO AMOLED QHD+ razlučivosti te frekvencije osvježavanja od 120 Hz. Za selfije će biti zaslužna 20-megapikselna kamera, koju se moglo vidjeti na prošlogodišnjoj 11 Ultri.

Kao što je i očekivano, Xiaomijev novi flagship pogonit će Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC, koji će dolaziti s 8 ili 12 GB LPDDR5 RAM-a te 256 ili 512 GB UFS 3,1 memorije. Kad je riječ o softveru, 12 Ultra dolazit će s Androidom 12 i MIUI 13 sučeljem.

Jedna od važnijih stavki svakako je baterija, pa tako Brar kaže da će nova Ultra imati bateriju od 4.800 mAh s podrškom za žično punjenje od 67 W te bežično od 50 W. Prethodno se, podsjetimo, nagađalo da će 12 Ultra imati 120-vatno brzo punjenje kao i Xiaomi 12 Pro, no čini se da to neće biti slučaj.