Xiaomi 12 Lite 5G sve bliže predstavljanju

Nasljednik Xiaomi Mi 11 Lite 5G modela uskoro bi mogao biti predstavljen na azijskom i europskom tržištu, što potvrđuju i najnovije procurjele informacije

Matej Markovinović ponedjeljak, 21. ožujka 2022. u 15:12

Xiaomi je nedavno globalno predstavio potpuno novu seriju svojih pametnih telefona koja sadrži tri modela – Xiaomi 12, 12 Pro i 12X.

Budući da se još odavno „šuškalo“ da će među tim modelima svoje mjesto pronaći i Xiaomi 12 Ultra te slabiji, tanji i lakši Xiaomi 12 Lite 5G, obožavatelji kineskog proizvođača i dalje čekaju njihovo službeno predstavljanje i neki znak da će se ono uistinu dogoditi.

No, kako prenosi Xiaomiui, predstavljanje nasljednika Mi 11 Lite modela uskoro bi mogla postati stvarnost, ne samo u Aziji, već i u Europi. Naime, navodi se da je na tim tržištima počelo interno testiranje 12 Lite 5G telefona, a otkrivene su i njegove verzije – V13.0.7.SLIMIXM i V13.0.0.24.SLIEUXM.

Foto: Screenshot/Xiaomiui
Foto: Screenshot/Xiaomiui

Dodaje se i činjenica da je Xiaomiui još prije izvijestio da je Xiaomi 12 Lite 5G naveden u IMEI baza podataka, što, uz ove nove informacije, znači da će korisnici uskoro imati priliku nabaviti najjeftiniji uređaj iz Xiaomijeve nove serije pametnih telefona.

Podsjetimo, 12 Lite 5G trebao bi imati 6,55 AMOLED FHD+ zaslon od 120 Hz, što će ga činiti nešto većim od standardnog Xiaomija 12. Vjerojatno će ga pogoniti Snapdragon 778G Plus, a na leđima će navodno imati glavni 64-megapikselni Samsung ISOCELL GW3 senzor te ultraširoki i makro senzor.

Foto: Screenshot/Xiaomiui
Foto: Screenshot/Xiaomiui

Govorilo se, međutim, da će 12 Lite 5G biti Xiaomijev kompaktni pametni telefon, no čini se da to nije slučaj. Doduše, nije još ništa gotovo, pa nas možda kineski proizvođač u sljedećim mjesecima iznenadi s nekim „ pametnim mališanom“.