Održane prve "olimpijske igre" na Međunarodnoj svemirskoj postaji

U svoje slobodno vrijeme ovoga su se tjedna astronauti na ISS-u podijelili u tim Sojuz i tim Crew Dragon te održali zabavno sportsko natjecanje u bestežinskom stanju

Sandro Vrbanus nedjelja, 8. kolovoza 2021. u 18:45

Prije nekoliko dana Međunarodna svemirska postaja odradila je svoj "ruski salto", okrenuvši se za krug i pol, da bi brzom reakcijom posade i kontrole misije bila stabilizirana i vraćena za 180° natrag, u prvobitnu orijentaciju. No, nije to sve od akrobatskih poteza što se ovoga tjedna na postaji događalo. Posada je, naime, po uzoru na one u Tokiju, na ISS-u organizirala vlastite "olimpijske igre". Ova zabavna događanja snimili su, pa ih je na svojem Twitter računu podijelio francuski astronaut Thomas Pesquet.

Jedan segment postaje posada je ukrasila zastavama i pripremila za izvođenje akrobacija te razna sportska natjecanja kojima su sami izmislili pravila. Kako se ne bi natjecali u nacionalnim timovima, podijelili su se prema svemirskoj letjelici kojom su doputovali na ISS. Tim Sojuz tako se sučelio s timom Crew Dragon u nekoliko disciplina.

Prvo, bila je tu gimnastička disciplina "vježba bez partera":

Potom je uslijedio "bezrukomet":

Nakon njega još jedna timska disciplina, "sinkronizirano svemirsko plivanje":

I za kraj, "bestežinsko streljaštvo":HI-FI EXPERIENCE WEEK

KEF

Od 28.11. do 16.12. 2022. posjeti našu slušaonu na Zagrebačkom Velesajmu i uživaj u KEF Wireless aktivnim zvučnicima.

Kupi

BT naglavne slušalice

BOWERS & WILKINS PX7 S2

Hybrid Noise Cancellation, Ambient Pass-Through, Wear-Detection Sensor, do 30 sati reprodukcije, 6 mikrofona, vrhunski dizajn.

2.799 kn 371,49 € Kupi

2-smjerni bookshelf zvučnici

MONITOR AUDIO BRONZE 100

37 – 30.000 Hz, 87 dB, 8 ohma, 100W RMS, 30 - 100 W, HiVe II port sustav, C-CAM Gold Dome visokotonac, C-CAM mid-bass driver.

3.949 kn 524,12 € Kupi