Održane prve "olimpijske igre" na Međunarodnoj svemirskoj postaji

U svoje slobodno vrijeme ovoga su se tjedna astronauti na ISS-u podijelili u tim Sojuz i tim Crew Dragon te održali zabavno sportsko natjecanje u bestežinskom stanju

Sandro Vrbanus nedjelja, 8. kolovoza 2021. u 18:45

Prije nekoliko dana Međunarodna svemirska postaja odradila je svoj "ruski salto", okrenuvši se za krug i pol, da bi brzom reakcijom posade i kontrole misije bila stabilizirana i vraćena za 180° natrag, u prvobitnu orijentaciju. No, nije to sve od akrobatskih poteza što se ovoga tjedna na postaji događalo. Posada je, naime, po uzoru na one u Tokiju, na ISS-u organizirala vlastite "olimpijske igre". Ova zabavna događanja snimili su, pa ih je na svojem Twitter računu podijelio francuski astronaut Thomas Pesquet.

Jedan segment postaje posada je ukrasila zastavama i pripremila za izvođenje akrobacija te razna sportska natjecanja kojima su sami izmislili pravila. Kako se ne bi natjecali u nacionalnim timovima, podijelili su se prema svemirskoj letjelici kojom su doputovali na ISS. Tim Sojuz tako se sučelio s timom Crew Dragon u nekoliko disciplina.

Prvo, bila je tu gimnastička disciplina "vježba bez partera":

Potom je uslijedio "bezrukomet":

Nakon njega još jedna timska disciplina, "sinkronizirano svemirsko plivanje":

I za kraj, "bestežinsko streljaštvo":Multiroom Hi-Res WiFI zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, Heos, Alexa, Airplay 2, Bluetooth

3379 kn Kupi

Gramofon sa predpojačalom

DENON DP-300F black

Masivna baza za smanjenje vibracije, aluminijska izrada, MM zvučnica

2199 kn 2990 kn Kupi