Slušalice AirPods od 18-karatnog zlata

YouTuber, dizajner nakita i vrlo spretan i kreativan umjetnik Pablo Cimadevila izradio je vlastitu inačicu funkcionalnih Appleovih bežičnih slušalica

Sandro Vrbanus nedjelja, 1. rujna 2019. u 06:30

Pablo Cimadevila je poznat i cijenjen umjetnik, dizajner nakita, YouTuber, ali i uspješan sportaš te čak i paraolimpijski pobjednik u plivanju – općenito osoba vrlo zanimljive biografije vrijedne divljenja. Ovaj Španjolac pozornost svojih preko 2 milijuna pratitelja na YouTube kanalu najčešće privlači svojim ručnim radovima, izradom nakita i drugih predmeta od plemenitih metala, te izvrsno snimljenim i montiranim videima u kojima dokumentira proces nastanka svojih radova.

Airgolds

Njegov najnoviji uradak zakoračio je i u svijet tehnologije i počeo se viralno širiti Internetom. Cimadevila je, naime, uzeo Appleove bežične slušalice AirPods i izradio ih od 18-karatnog zlata. Iako na slikama izgleda kao da je samo pozlatio plastične slušalice, tomu nije tako. Njegov pothvat je bio daleko kompliciraniji, jer je odlučio napraviti odljevke te svu elektroniku ugraditi u pravo zlatno kućište ovih slušalica.

Finalni proizvod nazvao je "Airgolds", te napisao kako projekt nije zamišljen kao reklama za Apple niti su zlatne slušalice na prodaju. O tome kakav je zvuk i prijem Bluetooth signala kroz zlatno kućište ovaj umjetnik se također nije oglasio, no to u njegovom svijetu nije niti bitno – njemu je daleko važnije bilo pokazati svoju vještinu rada sa zlatom.

U svakom slučaju, impresivni su njegova volja, strpljenje, tehnike obrade, te, dakako, finalni rezultat.

Svakako se isplati utrošiti 11 minuta i pogledati ovaj jedinstveni "uradi-sam" video.