YouTuber pretvorio Galaxy Z Fold 4 u – Windows Phone

YouTuber Mark Spurrel pretvorio je svoj novi Samsung Galaxy Z Fold 4 u sasvim funkcionalni Windows Phone i sve je zabilježio u prigodnom videozapisu

Matej Markovinović ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. u 12:50

Samsung je nedavno predstavio novu generaciju sklopivih mobitela, među kojima je i Galaxy Z Fold 4. Riječ je o uređaju koji već iz kutije dolazi s brojnim značajkama za produktivnost i višezadaćnost, no nekima Samsungovo One UI sučelje očito nije po volji.

Jedan od takvih upravo je i YouTuber Mark Spurrell, koji je svoj Galaxy Z Fold 4 pretvorio u pravi Windows Phone. Preciznije, Spurell je pomoću dva Android pokretača te dodatnog podešavanja Bixby Routines programskog okvira, napravio da vanjski zaslon njegovog Folda izgleda poput Windows Phonea, a unutarnji poput pravog Windows računala.

Vanjski zaslon, dakle, ima prepoznatljive Windows Phone „pločice“, koje su, kako Spurrell pokazuje u svom videu, poprilično prilagodljive. Može ih se, primjerice, pomicati po ekranu, smanjiti ili povećati ili im pak promijeniti ikone. Štoviše, YouTuber kaže da se mogu koristiti i brojne geste za brzi pristup pojedinim aplikacija, uključujući i kameru.

S druge strane, unutarnji zaslon uveliko sliči na Windows 10. Tu je tako prepoznatljivi Microsoftov izbornik Start sa svim aplikacijama, alatna traka te widgeti za sat, kalendar i obavijesti. Sve to, pokazuje Spurrell, može zamijeniti Samsungovo One UI sučelje koje dolazi na novom Foldu.

Međutim, iako ova preinaka Galaxy Z Folda 4 izgleda poprilično zanimljivo, Spurrell ističe da ona nije savršena, osobito zbog toga što se mobitel stalno prebacuje s jednog  pokretača na drugi. Ipak, kaže da je na koncu ispalo puno bolje nego što je očekivao.