Chord AI - aplikacija za automatsko prepoznavanje akorda u stvarnom vremenu

Ovo je prilično zanimljiva aplikacija koja je u stanju prepoznati akorde bilo koje pjesme koja se reproducira na samom pametnom telefonu ili u blizini. Da bi stvar bila još bolja, aplikacija može raditi i bez aktivne internetske veze, a njezina je preciznost iznenađujuće dobra…

Matija Gračanin srijeda, 17. ožujka 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Chord AI
Namjena Automatsko prepoznavanje akorda
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 69 kn

Servisi koji su u stanju iz pjesama izvući akorde nisu ništa posebno novo i već ih dulje vrijeme ima nekoliko, no ova aplikacija svojim mogućnostima i viskom preciznošću doista ugodno iznenađuje. Chord AI, baš kao što se prema nazivu može zaključiti, koristi umjetnu inteligenciju kako bi prepoznao akorde pjesama koje se reproduciraju (prepoznaje više od 400 akorda).

To je nešto što će svi oni koji tek uče svirati gitaru, ukulele ili klavir itekako znati cijeniti, a može biti korisno i onima koji već vladaju spomenutim glazbalima. Samu je aplikaciju doista jednostavno koristiti i sve što je potrebno jest pokrenuti aplikaciju, izabrati jedan od ponuđenih izvora ili dodirnuti crveni gumb kojim se aktivira snimanje i pričekati da se počnu prikazivati akordi.

Moguće je koristiti audio datoteke pohranjene na unutarnjoj pohrani telefona, Youtube, Spotify i Deezer. Zgodno je i to što se akordi koji su prepoznati prikazuju zajedno s rukohvatom (pozicije prsta) pa početnicima Chord AI može poslužiti i kao zgodan način za učenje i vježbanje akorda.

U svakom je trenutku moguće imati uključen prikaz rukohvata akorda za dva podržana glazbala, tu je i veliki rječnik akorda što mu je još jedna prednost, a zgodno je i to što je moguće aktivirati transpoziciju akorda. Osnovna inačica je besplatna no ima ograničenu podršku koje akorde može prepoznati, dok je za puno izdanje potrebno izdvojiti 69 kn.