Lexis Audio Editor – moćna aplikacija za uređivanje tonskog zapisa izravno na pametnom telefonu

Riječ je o jednoj od najmoćnijih aplikacija za pametne telefone koja se specijalizira za uređivanje tonskoga zapisa, a ono što ju čini posebno zanimljivom nisu samo njezine velike mogućnosti, nego i činjenica da gotovo sve svoje značajke nudi posve besplatno…

Matija Gračanin petak, 5. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Lexis Audio Editor
Namjena Uređivanje tonskog zapisa
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 55 kn (izvoz u MP3)

Lexis Audio Editor je definitivno jedan od najmoćnijih mobilnih alata za uređivanje tonskoga zapisa izravno na pametnom telefonu, a premda nije riječ o posve besplatnoj aplikaciji, popularnost je stekao i činjenicom da gotovo sve svoje značajke nudi bez potrebe da ih se plati.

Štoviše, jedino ograničenje ove svojevrsne probne inačice jest nemogućnost da se obrađeni tonski zapis izveze u format MP3, no to je moguće učiniti za druge popularne formate kao što su WAV, FLAC, M4A, AAC i WMA, a koje uredno podržava i na Androidu i na iOS-u. Sve drugo može se koristiti bez ograničenja, a ako se želi dobiti podrška i za MP3, onda ga je potrebno platiti 55 kuna.

Osim što zna reproducirati audiodatoteke, omogućava i snimanje, a onda je tonski zapis moguće i obrađivati koristeći one tipične alate. Tako je moguće tonski zapis izrezivati, kopirati i brisati njegov dijelove, tu je mogućnost normalizacije i uklanjanja šuma, a nudi i šačicu raznovrsnih efekata.

Uz sve to, tu je i 10-tračni ekvilajzer, alati za promjenu tempa i visine tona, mogućnost miksanja više tonskih zapisa i druge stvarčice. Doduše, ne treba očekivati čuda i  Lexis Audio Editor nije uputno izravno uspoređivati s punokrvnim editorima zvučnih zapisa namijenjenih računalima, ali to ne znači da ovaj mobilni alat neće dobro doći čak kad se želi priručno doraditi neki tonski zapis.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi