Total Commander - Napredni upravitelj datotekama

Upravitelj datotekama koji vam je došao s mobitelom ne zadovoljava vaše potrebe? Isprobajte ovaj

Mario Baksa petak, 17. srpnja 2020. u 06:00
Osnovni podaci
Naziv Total Commander
Namjena Napredni upravitelj datotekama
Lokalizirano na hrvatski Da
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatno

Nekad davno, u vrijeme DOS-a na osobnim računalima, najpopularniji upravitelj datotekama bio je Norton Commander. To je upravitelj koji ima lijevu i desnu "stranu" s mapama i datotekama i kad se nešto radi s jednom stranom, rezultat tipično ide na drugu stranu (tipično u drugu mapu). Znači, ako želite kopirati datoteke iz jedne mape u drugu, recimo na lijevu stranu otiđete u izvornu mapu, na desnu u odredišnu te tada zadate naredbu kopiranja na lijevoj strani.

Total Commander je inicijalno bila shareware imitacija Norton Commandera za Windowse, a kasnije je postala dostupna i kao besplatna aplikacija za Android. Na ekranu mobitela po defaultu je prikazana samo jedna strana, a između njih se prebacujete horizontalnim "slajdanjem". Moguće je uključiti i prikaz s dvije strane (Total Commander to naziva prikaz s dva prozora - windowa), odvojeno za situaciju kad je mobitel u portretnoj ili u horizontalnoj orijentaciji.

Programom možete kopirati i premještati mape i datoteke, pri čemu kvačicom možete označiti one koje želite premjestiti. Možete ih preimenovati, obrisati, zipati i odzipati, a podržana je i dekompresija RAR arhiva.

Podržano je i napredno pretraživanje, a preko plug-inova podržava FTP, SFTP i WebDAV protokole, može se spojiti na LAN, neke servise u oblaku...

Stranica programa: https://www.ghisler.com/ce.htm