Yokee – karaoke aplikacija s vrlo izdašnom fonotekom i zgodnim mogućnostima

Ovo je jedna od najpoznatijih karaoke aplikacija koja omogućava da se posve besplatno pjeva karaoke uz pametni telefon. Katalog pjesama je prilično izdašan, a uz dodatne efekte snimke je moguće začiniti i onda ih podijeliti s drugima…

Matija Gračanin četvrtak, 31. prosinca 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Yokee 
Namjena Karaoke aplikacije
Android Google Play / App Gallery
iOS App Store
Cijena Besplatan / 85 kn mjesečno

Yokee je vjerojatno najpopularnija karaoke aplikacija, a da je tomu doista tako, može posvjedočiti i činjenica da ju je do sada barem probalo više do 100 milijuna korisnika. Samo jedan od razloga zašto je toliko omiljene među onima koji vole karaoke, činjenica je da ima prilično izdašan katalog od milijun pjesama (barem se tako tvrdi).

Nakon instalacije aplikacije, potrebno je odrediti dobnu skupinu kako bi se bolje prilagodile ponuđene pjesme, a potom je odmah moguće izabrati pjesmu koje su raspoređen u kategorije i početi pjevati. Svako pjevanje će ujedno biti i snimljeno (može se snimati ton i video), a tu je snimku onda moguće podijeliti s drugima.

Upravo je ta izražena društvena komponenta nešto zbog čega je ova aplikacija postala popularna budući da se snimke pjevanja mogu pregledavati i unutar same aplikacije, a može se napraviti i osobni profil.

Na umu valja imati i da Yokee najbolje radi uz slušalice s mikrofonom, ali radit će i bez njih ako se ne namjerava zadržati snimka nego se pjesma tek namjerava otpjevati pred prisutnima. U suprotnom, nakon što je snimka napravljena, moguće je primijeniti šačicu specijalnih efekata te upravljati nekim elementarnim parametrima, a onda snimku poslati kome se to želi.

Iako se reklamira kao besplatna aplikacija, tu je mogućnost pretplate koja stoji 85 kn mjesečno, a tu se inačicu može iskušavati sedam dana te se s njom dobiva neograničen pristup katalogu pjesama, napredni audio efekti te se neće prikazivati oglasi. Ako se ne želi plaćati pretplata, onda se moraju prihvatiti ograničenja i trpjeti oglasi.