Robusni Apple Watch navodno će koštati 900 dolara

Iako Apple još ništa nije službeno potvrdio, smatra se da će robusni Apple Watch Pro biti predstavljen već ove jeseni

Matej Markovinović utorak, 12. srpnja 2022. u 10:45
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

O izlasku robusnog Apple Watcha govori se još od ožujka prošle godine, a kako vrijeme prolazi, sve više informacija curi u javnost. Bloombergov reporter Mark Gurman, u svom je proteklom Power On biltenu objavio kako će se Appleov pametni sat namijenjen ekstremnim sportašima zvati – Apple Watch Pro.

Kako kaže Gurman, Apple Watch Pro pružit će korisnicima kućište izrađeno od titana te će imati napredno praćenje ekstremnih sportova, poput plivanja i planinarenja. Uz to, doći će i s većom baterijom te potpuno novim i poboljšanim senzorima za praćenje zdravlja, među kojima će biti i onaj za mjerenje tjelesne temperature.

Zaslon bi trebao biti veći od onog koji se nalazi na trenutnom Apple Watch Seriesu 7 te će, naravno, biti otporniji na razbijanje i ogrebotine. Tvrtka će s robusnim pametnim satom ciljati na ljubitelje ekstremnih sportova, koji bi inače odabrali neki konkurentski Garmin ili Suunto.

Ako je za vjerovati Gurmanu, bit će riječ o uistinu najboljem Appleovom pametnom satu, ali takva će mu biti i cijena. Naime, Bloombergov reporter tvrdi da će Apple Watch Pro koštati između 900 i 999 dolara, što bi mnoge ipak moglo odgovoriti od kupnje.