Robusni Apple Watch Pro bit će lagan, velik i imat će novi dizajn

Apple sa svojim nadolazećim robusnim pametnim satom cilja na potpuno novu skupinu korisnika, koja inače ne bi izabrala Apple Watch

Matej Markovinović utorak, 26. srpnja 2022. u 06:00
📷 Foto: Brandon Romanchuk, Unsplash
Foto: Brandon Romanchuk, Unsplash

Bloombergov reporter Mark Gurman, dotaknuo se u svom recentnom Power On biltenu Appleovih pametnih satova, rekavši da će ih tvrtka ove godine izbaciti čak tri – Apple Watch 8, osvježeni SE model i robusni Apple Watch Pro.

Budući da se robusni Apple Watch očekuje već duže vrijeme, Gurman ga se posebno dotaknuo, jer, kako tvrdi, doći će sa značajnim promjenama i potpuno novim dizajnom. Jedna od tih promjena svakako su dimenzije sata.

„Rečeno mi je da će biti malo veći od standardnog Apple Watcha. Zaslon će biti za oko 7 posto veći, a sat će po prvi puta od 2018. godine imati osvježeni dizajn. Bit će to evolucija trenutnog pravokutnog oblika, ali neće biti okrugli“, napominje Gurman.

Osim toga, kako je Gurman još prije govorio, zaslon na Apple Watchu Pro bit će otporniji na udarce i ogrebotine, a kućište će mu biti napravljeno od izdržljivog i laganog titana. Zahvaljujući većim dimenzijama, pretpostavlja se da će imati i veću bateriju, što će rezultirati boljom autonomijom.

Uz napredno praćenje ekstremnih sportova, Apple Watch Pro doći će i s potpuno novim te poboljšanim senzorima za praćenje zdravlja, među kojima će se naći i onaj za mjerenje tjelesne temperature. Sat bi, podsjetimo, trebao koštati oko 900 dolara, a Gurman upozorava da bi za neke korisnike ipak mogao biti prevelik.