Apple Vision Pro 2 neće izaći još barem 18 mjeseci

Appleov analitičar Mark Gurman tvrdi da se korisnici trebaju strpjeti još barem 18 mjeseci za novu generaciju Visiona Pro

Matej Markovinović utorak, 20. veljače 2024. u 15:51
📷 Foto: Apple
Foto: Apple

Ako je za suditi prema informacijama koje je objavio Bloombergov reporter i Appleov dugogodišnji analitičar, Mark Gurman, tehnološki gigant iz Cupertina neće izbaciti novi Vision Pro tako skoro.

Naime, Gurman navodi da Apple Vision Pro 2 neće izaći još barem 18 mjeseci, što sugerira da koriste drugačiju strategiju za svoje naglavnike u usporedbi s pametnim telefonima koje izbacuju svake godine.

„Apple je najvjerojatnije udaljen najmanje 18 mjeseci od izbacivanja druge generacije Visiona Pro. Na temelju ranih korisničkih iskustva za prvu verziju, to bi moglo biti poprilično dugo vrijeme čekanja za neke korisnike“, navodi Gurman u svom recentnom biltenu Power On.

Gurman se ovime osvrće na to da mnogi korisnici izražavaju svoje nezadovoljstvo i namjeru da vrate Vision Pro u trgovine, ponajviše zbog nelagode pri nošenju. Na društvenim se mrežama žale da im je naglavnik neudoban te da uzrokuje glavobolje i mučnine, a neki izražavaju i nezadovoljstvo s produktivnošću uređaja u odnosu na cijenu.

„Ako ovo ne koristim za produktivnost i zabavu, i ako nema dovoljno igrica za igranje na njemu, jednostavno ne mogu opravdati da ga zadržim“, napisao je kratko jedan korisnik Reddita koji je među prvima kupio Vision Pro.

U svakom slučaju, Gurman tvrdi da je Apple svjestan problema s prvom generacijom naglavnika te da aktivno surađuje s trgovcima koji prvi doznaju za poteškoće korisnike, a sve kako bi nadolazeći Vision Pro 2 bio bolji.