BitGym - mobilni pomoćnik koji vožnju na sobnom biciklu ili trčanje na traci čini zabavnijim

Uz lošije vremenske uvjete mnogi se posvećuju vježbanju u zatvorenom prostoru, a oni koji za to koriste sobne bicikle ili trake za trčanje, dobro znaju koliko to može biti dosadno. Ova aplikacija pokušava to promijeniti i rutine vježbanja učiniti ipak zabavnijima. Evo i kako…

Matija Gračanin četvrtak, 16. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BitGym 
Namjena Aplikacija za interaktivno vježbanje
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 79 kn mjesečno

Interaktivne aplikacije za vožnju bicikla u zatvorenom prostoru nisu više ništa neuobičajeno, no dobar ih dio zapravo traži kupovinu specifične opreme, bilo da je riječ o dodacima koji će pretvoriti klasični bicikl u sobni ili dodataka koji su sposobni mjeriti kadencu i tako standardne sobne bicikle pretvoriti u pametne.

Međutim, postoje i aplikacije kao što je BitGym koja se može koristiti uz bilo koju vrstu sobnih bicikala, traka za trčanje, eliptičnih trenažera ili već druge opreme koja se koristi za vježbanje u zatvorenom. No, o čemu je zapravo riječ?

Slično kao i druge aplikacije i BitGym koristi pametne telefone ili tablet računala (najbolje izgleda upravo na tabletima) te na njima prikazuje virtualne ture različitih destinacija diljem svijeta, a sve kako bi korištenje spomenutih sprava za vježbanje bilo manje dosadno i kako bi se time dodatno poticalo sama tjelesna aktivnost i to pogotovo onda kada su vremenski uvjeti neprivlačni za vježbanje na otvorenom.

Čitava stvar radi prilično dobro i, premda se ne može uspoređivati s ozbiljnijim rješenjima koja doista zahtijevaju i odgovarajuću opremu te se u namijenjena nešto ozbiljnijim treninzima, BitGym svoj posao odrađuje odlično, a čak je u stanju i detektirati brzinu kretanja koristeći kameru ugrađenu u smartfon ili tablet.

Besplatna inačica nudi osam tura, čisto kako bi se stekao dojam što sve može ponuditi i kako izgleda, a ako se želi uživati u više od 200 tura na destinacijama diljem svijeta, onda valja plaćati mjesečnu pretplatu od 79 kn.