Meta ulaže u Take App, startup koji omogućava prodaju putem WhatsAppa

Statup je kao neprofitu organizaciju, pred početak pandemije, pokrenuo bivši Facebookov zaposlenik Youmin Kim. Ubrzo je otkrio da projekt ima i tržišni potencijal te ga odlučio komercijalizirati

Tomislav Stanković utorak, 16. kolovoza 2022. u 14:20
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Take App je primarno nastao kako bi pomogao malim restoranima u Singapuru da prihvate online narudžbe na početku pandemije. 

Iz startupa tvrde da je već 1000 tvrtki na 35 različitih tržišta koristilo aplikaciju. Velika većina ih je sa sjedištem u Singapuru, Maleziji i Indoneziji.

Youmin Kim je za TechCrunch dao objašnjenje činjenice da su se probili na tržištu uz već postojeću konkurenciju.

U jugoistočnoj Aziji, WhatsApp je najčešći način komunikacije s poslovnim subjektima, ali iziskuje velike operativne troškove jer zaposlenici moraju odgovarati na brojne razgovore ... Postoje ‘zapadna’ CRM rješenja koja to čine učinkovitijima, ali su preskupa ili teška za naše trgovce. Usredotočeni smo na tradicionalne tvrtke s digitalnim jazom.

U osnovi, aplikacija služi kao jednostavan način za one s malo tehničkog znanja da postave jednostavnu web stranicu za olakšavanje online narudžbi, upravljaju košaricom za kupnju, plaćanjima te ostvare izravnu vezu s WhatsAppom kako bi mogli upravljati narudžbama.