Od 1. studenoga Optima postaje dio Telemacha Hrvatska

Integracija Optime donijet će sinergijske učinke te omogućiti daljnji rast i razvoj Telemacha kao nacionalnog operatera koji nudi fiksne i mobilne usluge, poručili su novi vlasnici Optime

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 31. listopada 2022. u 06:00

Optima Telekom integrira se u poslovanje Telemacha Hrvatska pod čijim krovnim brendom nastavlja daljnje poslovanje. U tijeku je provedba postupka pripajanja pri čemu se ekonomski učinci pripajanja očekuju s 1. studenim 2022. Zahvaljujući komplementarnom nadopunjavanju portfelja postojećih usluga, iz Telemacha ističu kako će ubuduće biti u poziciji snažnije konkurirati kao nacionalni operater, koji nudi fiksne i mobilne usluge, a nadaju se i jačanju tržišne pozicije.

U dvije godine Telemach je od mobilnog operatera postao pružatelj širokog spektra telekomunikacijskih usluga – od fiksnih i mobilnih usluga krajnjim korisnicima do poslovnih rješenja za poslovne korisnike. Integracijom Optime kompanija će objediniti ekspertizu u mobilnim uslugama s ekspertizom u fiksnim.

Potpuna integracija Optime

"Korisnicima će biti na raspolaganju širi raspon Internet brzina i tehnologija, uključujući našu ponudu najbržeg interneta u zemlji temeljenog na 10 Giga mreži te našu nacionalno prisutnu, super brzu 5G mobilnu mrežu. Moći će birati vrhunske ponude mobilnih uređaja i pretplatničkih paketa koji već sada bilježe najveći priljev korisnika na tržištu. Pored toga, tu je i EON TV,  vrhunska pay-TV usluga koja je u regiji u posljednje dvije godine udvostručila broj korisnika te je lider u korisničkom iskustvu. Bolje ponude očekuju i poslovne korisnike kojima ćemo biti u mogućnosti ponuditi fiksne, mobilne i ICT usluge na jednom mjestu, koristeći vlastitu fiksnu i mobilnu infrastrukturu“, rekao je predsjednik Uprave Telemacha Adrian Ježina te istaknuo kako Telemach sve napore poduzima upravo s ambicijom kako bi postao vodeći operator u korisničkom iskustvu u Hrvatskoj.

Telemach će s  Optimom dobiti mogućnost pristupa novim geografskim područjima, uz snažniju prisutnost u velikim urbanim središtima, ali i ruralnim sredinama, što će mu omogućiti pružanje cjelovite palete usluga i na mjestima gdje ranije nije bio prisutan.

Korisnici Optime imat će koristi od svih dosadašnjih i planiranih investicija United Grupe i Telemacha. Pod novim imenom, Telemach Hrvatska, nastavit će koristiti ranije ugovorene usluge, dok će imati pristup i ostalima – od onih temeljenih na 5G mobilnoj mreži, optičkoj mreži, pa do OTT usluge EON.

Kad je riječ o zaposlenicima Optime, oni ovom integracijom nastavljaju raditi u poslovno stabilnom i poticajnom okružju Telemacha. Njihovim pridruživanjem dodatno će ojačati baza visokokvalitetnih stručnjaka koju je Telemach značajno obogatio u posljednje dvije godine, tijekom intenzivnog rasta poslovanja, poručili su iz ove kompanije.Ulaznice za događanja