Nakon dvije uspješne, pokrenuta treća crowdfunding kampanja za Inkplate

Domaće crowdfunding kampanje za Inkplate pokazale su se uspješnima u prve dvije inačice, pa sada e-radionica pokreće i treću, za poboljšani proizvod iste namjene

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 31. svibnja 2021. u 21:10

Na našim ste stranicama već u više navrata mogli čitati o proizvodu Inkplate, koji dolazi iz osječke tvrtke e-radionica. Oni su ovaj projekt predstavili i prošle godine na našem natjecanju poslovnih ideja Idea Knockout, a od tada su odradili i jednu vrlo uspješnu crowdfunding kampanju. U njoj su za svoj 10-inčni e-ink zaslon za hobiste i entuzijaste prikupili gotovo 123 tisuće dolara. 10-inčni Inkplate 10 bio je nasljednik prvog modela, Inkplate 6, koji je također uspješno financiran na ovaj način.

Sada e-radionica ima novu kampanju, za unaprijeđeni 6-inčni Inkplate 6PLUS. Cilj kampanje je prikupiti 15.900 dolara, a u samo nekoliko dana već je gotovo polovica tog cilja postignuta.

Ovoga puta s touchscreenom

David Zovko iz e-radionice za Bug.hr je pojasnio i po čemu se treća verzija ističe od prethodnika:

"Inkplate 6PLUS sadrži novu generaciju elektroničkih papira proizvođača E-ink. To znači da imamo veću gustoću pixela (212 točaka po inču za razliku od 150 PPI na starijim Inkplateovima) i još brže vrijeme osvježavanja ekrana (1.63 μs naspram 2.63 μs po pixelu). Najveća razlika je u touchscreenu, koji se nalazi na prednjoj strani panela te prepoznate dva istovremena dodira, a tu je i osvjetljenje ekrana koje se može regulirati u 64 koraka, tako da se Inkplate sada može koristiti i u uvjetima male osvjetljenosti. Sve je, naravno, još uvijek spakirano u kompaktno kućište te se još uvijek radi o najjednostavnijoj e-paper pločici za koristiti na tržištu, i za hardware i za software".

Želite li i sami u svoj uradi-sam projekt ugraditi ovaj univerzalni e-ink zaslon, možete ga dobiti po cijeni od 159 dolara i tako podržati novu crowdfunding kampanju na ovom mjestu. S 3D ispisanim kućištem cijena u prednarudžbi je 179 dolara. Isporuke se očekuju sredinom studenoga.