Prvi put na .debugu poslušajte čak 16 vrhunskih dizajnerskih predavanja

.debug 2024 bit će najveći do sada, gledano po broju govornika i predavanja – njih više od stotinu bit će raspoređeno u dva dana, uz novi track #design, koji produkcijski kreiramo u suradnji sa Sofascoreom

debug.hr srijeda, 15. svibnja 2024. u 06:00

Najveće developersko okupljanje u regiji u svojem će petom izdanju zagaziti i u programiranju srodno područje, koje još uvijek u Hrvatskoj nije dobilo svoje konferencijsko izdanje – industriju digitalnog dizajna. Tako će na .debugu 2024 cijeli jedan novi track biti posvećen isključivo dizajnu, odnosno kreiranju vizualnih, UI/UX, 3D i sličnih rješenja u svim digitalnim oblicima.

Teme koje će biti obrađene pokrivat će dizajn i kreativu u cjelovitom smislu: brand strategiju, kreativnu direkciju, generativnu umjetnost, produkciju, copywriting, typeface dizajn, industrijski dizajn, user experience i mnogo ostalih disciplina iz domene onoga što dizajn danas podrazumijeva.

#design powered by Sofascore

U čak 16 predavanja naš će track #design, koji produkcijski kreiramo u suradnji sa Sofascoreom, predstaviti vrhunske dizajnere, digitalne umjetnike, istraživače i ostale stručnjake za digitalni dizajn – njih ukupno 18 nastupit će u Algebri tijekom dva konferencijska dana. U nastavku donosimo informacije o predavačima i naslove njihovih predavanja, među kojima vjerujemo da ćete pronaći njih više od nekoliko po vlastitom ukusu.

"U izgradnji digitalnog produkta, developeri ne mogu bez dizajnera – to je sinergija koju želimo prenijeti i na .debug i kroz kvalitetne predavače #design track etablirati u stalni postav ove konferencije", izjavio je Zlatko Hrkać, suosnivač i CEO Sofascorea.

Četvrtak, 6. lipnja:

Petak, 7. lipnja:

Developerski spektakl .debug 2024 održat će se 6. i 7. lipnja u zagrebačkom kampusu Algebre, Laubi i prostorima između ta dva objekta. Kao i u ranijim godinama, svi posjetitelji imat će pristup svim predavanjima, kako uživo, tako i kasnije u snimkama, a tijekom dva dana tamo će biti i naše šatorsko naselje, ".debug na otvorenom", gdje će se okupljeni moći opustiti uz hranu, piće i nezaboravnu atmosferu.

Puni program ovog tracka, kao i cijele konferencije, pronađite na debug.hr. Ulaznice za .debug 2024 još uvijek su u prodaji, potražite ih na sustavu Entrio.

Najava developerskog događaja godine