Apple i Facebook se pridružili donacijama zaštitnih maski

Tim Cook i Mark Zuckerberg objavili su da će njihova kompanija donirati milijune maski za lice uslijed pandemije koronavirusa, kako u SAD-u tako i u Europi

Sandro Vrbanus utorak, 24. ožujka 2020. u 02:15

Iz Applea su objavili kako će medicinskim radnicima u SAD-u i Europi donirati nekoliko milijuna medicinskih zaštitnih maski za lice. U SAD-u će ta donacija biti 2 milijuna komada, dok točan broj za Europu nije objavljen. U ovom slučaju riječ je o maskama inače korištenima u industriji, kojima se sprječava udisanje zagađenog zraka i sitnih čestica.

Appleovu je donaciju na Twitteru najavio prvi čovjek kompanije Tim Cook, a iz ureda američkog potpredsjednika Mikea Pencea potvrđeno je da će maske biti donirane zdravstvenim djelatnicima diljem SAD-a. Drugi detalji donacije nisu poznati.

Nedugo zatim i Mark Zuckerberg je najavio kako će Facebook donirati iz svojih vlastitih pričuva 720.000 zaštitnih maski zdravstvenim radnicima u SAD-u. Ovu su zalihu, kaže, bili nabavili kada su Kalifornijom harali šumski požari. Iako na tržištu vlada nestašica, Facebook će pokušati nabaviti dodatne količine maski za donaciju.

 

Health workers urgently need more protective gear. To help, Facebook donated our emergency reserve of 720,000 masks that...

Posted by Mark Zuckerberg on Sunday, March 22, 2020

Istodobno, Amazon također pokušava nabaviti veći broj maski koje bi podijelio svojim radnicima u cijelom svijetu koji ne mogu raditi od kuće.

Podsjetimo, prije nekoliko dana sličnom donacijom je najugroženijima pomogao osnivač Alibabe Jack Ma.