Apple odgađa predstavljanje iPhonea SE2

Jeftini iPhone koji se trebao pojaviti krajem ožujka zbog prestanka normalnog funkcioniranja dobavnog lanca bit će odgođen na neko vrijeme

Sandro Vrbanus četvrtak, 12. ožujka 2020. u 11:52

Prema obično pouzdanim glasinama, Apple je trebao 31. ožujka održati konferenciju za medije na kojoj bi predstavio ponešto novog hardvera za sezonu proljeće-ljeto 2020. Međutim, uslijed otkazivanja mnogih događaja i neizbježnih zastoja u proizvodnji i opskrbi zbog pandemije koronavirusa, čini se kako od proljetnog Appleovog eventa, barem za sada, neće biti ništa.

Pouzdani izvori koji su neslužbeno najavljivali ovaj događaj sada su dojavili kako se od njegove organizacije odustalo – i to na za sada neodređeno vrijeme.

Morat ćemo, stoga, pričekati još neko vrijeme da se na tržištu pojavi nova generacija "jeftinog" iPhonea. Podsjećamo, on je trebao biti nazvan SE2 ili, pak, biti "preskočeni" iPhone 9. Izvana bi izgledom i ekranom od 4,7" najviše nalikovao modelu 8, dok bi u unutrašnjosti skrivao procesor iz lanjskog modela 11, A13 Bionic. Osim novog dodatka liniji mobitela, Apple je navodno krajem ožujka namjeravao predstaviti i novu inačicu iPada Pro te gotovo zaboravljenog malenog stolnog računala Mac Mini.

Nakon otkazivanja događaja koji nije niti bio službeno najavljen, Apple sada čeka još teža odluka – možda će morati otkazati veliku developersku konferenciju WWDC koja se treba održati početkom lipnja, i koja bi tradicionalno trebala okupiti tisuće sudionika. Prema do sada viđenome, kompanija će vjerojatno na otkazivanje WWDC-a biti prisiljena odlukama lokalnih vlasti u Kaliforniji koje bi mogle zabraniti sva veća okupljanja.