BFS 2021: Tehno punkeri koji krše sva pravila

Glazbena industrija, scenska umjetnost, ugostiteljstvo i rekreativni sport nakratko su stavljeni na čekanje, no naši današnji gosti nisu dali da im to zauzda kreativnost

Sandro Vrbanus četvrtak, 4. veljače 2021. u 18:10

Posljednji panel dana rezerviran je za techno punkere, ljude koji su u uvjetima pandemije i nedostatka redovnog posla pribjegli diverzijama na društvenim mrežama i tako izrazili svoju kreativnost. Moderator je Bojan Mušćet iz HT-a, a sudionici glazbenik i čupač p***e  Damir Martinović – Mrle, scenska umjetnica Ivanka Mazurkijević, chef Ivan Pažanin te Mario Valentić, fitness trener i glumac.

Mrle je pojasnio kako je došao na ideju snimanja zvukova grada pomoću posebnog stroja, koji iz te buke i mora izrađuje skulpturu – i tako je nastao projekt Sailor, ostvaren u suradnji umjetnika i znanstvenika. Rezultat njega je Zvučni karburator, koji uzima zvukove grada, obrađuje ih i manifestira ih kroz špricanje vode koja kasnije isparava i stvara skulpturu.

Na ovom inovativnom projektu surađivala je i njegova partnerica Ivanka Mazurkijević koja je stvorila i pjesmu i festival imena Sailor. Ivan Pažanin, iako javnosti poznat kao chef, na ledolomcu je plovio duže od godine dana, i potom se kući vratio kao "druga osoba", a pomorskim iskustvom pohvalio se i Mrle, pa tako današnji panelisti imaju, osim umjetnosti i kršenja svih pravila u poslu, još jednu zajedničku notu. Mario Valentić, rodom iz Petrinje, nije plovio morima ali utjehu i psihički mir nalazi u treningu.

Vratimo li se godinu dana unatrag, u vrijeme početka prvog lockdowna, Mrle kaže kako mu je zatvaranje dobro došlo. Usred poslovno užurbanog perioda prvo se odmorio, pa je krenuo s vježbanjem. Onda mu je došla ideja da svoje treninge snima i izražava se kroz promišljanja svojih dvaju alter ega – Čupača P***e koji brine o tijelu i Kaluđerice Bez Nosa koja se više bavi duhovnim pitanjima.

Ivanka je svoje umjetničke projekte komercijalizirala kroz Kišne razdragance, projekt slikovnice za djecu. Pažanin se u lockdownu također okrenuo kuhanju i objavi svojih uradaka na društvenim mrežama, a u svemu mu je značajno pomogla i činjenica da je kuhanje sve više "in".

Mario Valentić treninge je, u izostanku onih uživo, prebacio na Zoom i WhatsApp, i kaže da će i ubuduće nastaviti s takvim digitalnim iskustvom – naravno, ne uvijek i ne u svakom slučaju, ali da će mu tehnologija sigurno pomoći i dalje. Osim ovih aplikacija, svi panelisti aktivno se služe Instagramom i Facebookom, i to su im platforme kojima primarno komuniciraju sa svojom publikom.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi