Novi iPhone bit će predstavljen sljedećeg utorka

Apple je po starom dobrom običaju za kraj ljeta zakazao event na kojem će predstaviti novu generaciju iPhonea, a možda i još ponešto noviteta poput Apple Watcha 7. generacije

Sandro Vrbanus srijeda, 8. rujna 2021. u 12:39

U narodu postoji uzrečica "bolje da umre selo nego običaji", a čini se kako se i u Appleu drže tog načela. Već godinama, s izuzetkom prošle godine kada je sve kasnilo mjesec dana, početkom rujna novinari i javnost dobivaju obavijest da će se tjedan dana nakon toga održati najznačajniji događaj u cijelo Appleovoj poslovnoj godini – predstavljanje novih iPhonea. Niti ovoga puta nisu razočarali, pa su ovoga utorka objavili pozivnicu i točan datum održavanja prezentacije.

iPhone 13 samo što nije

Ove godine bit će to 14. rujna u, također prema običaju, 19 sati po hrvatskom vremenu. Apple je ovogodišnje predstavljanje nazvao "California Streaming", što je igra riječi na temu poznate pjesme "California dreamin'" nastale 1960-ih godina. Osim, dakle, novog iPhonea 13, predstavljanje bi se moglo baviti i nekim novim uređajima za streaming (Apple TV, pametne naočale?) ili pak proširenjem Appleovih streaming usluga (Apple Music, Apple TV+).

Osim toga, upućeni kažu da će sljedećeg utorka biti predstavljena i radikalnije redizajnirana sedma generacije Apple Watcha, a moguće i treća generacija slušalica AirPods.

Događaj će i ovoga puta biti održan u potpuno digitalnom obliku i moći će ga se pratiti putem YouTubea ili Appleovih stranica.

Službena pozivnica
Službena pozivnica

iPhone 13 – očekivanja

Leakeri i osobe dobro upućene u zbivanja u Appleu već su razotkrili neke adute nove linije iPhonea. Očekuje se da će on dolaziti u četiri inačice kao i model 12 (iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro te iPhone 13 Pro Max). Dijagonale zaslona bit će identične aktualnima, notch bi trebao biti smanjen, ekrani bi trebali imati frekvenciju osvježavanja od 120 Hz i možda "always on" zaslon, dok će svi novi uređaji biti zasnovani na novom čipu, A15.

Apple Watch 7

Kad je riječ o novoj generaciji pametnog sata, govori se da bi on trebao dobiti novi izgled. Umjesto zaobljenih bridova sedma generacija Apple Watcha imat će ravne bočne stranice, kao i novi iPhonei i iPadi, nešto veći zaslon, a dolazit će u veličinama nominalno 41 i 45 milimetara, dakle po milimetar većima nego do sada.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


Bookshelf stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE1 ACTIVE

2 x 50W s integriranim A/B pojačalom, čista keramičko aluminijska konus tehnologija, WDT valovod za poboljšanu pokrivenost prostorija, podesivi bas i visoki tonovi, 40Hz-25kHz.

9.899 kn Kupi

Bežični HiFi zvučnici

KEF LSX

Apple Airplay 2, Spotify Connect, Tidal, DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, KEF Control aplikacija, Uni-Q driveri, 48kHz/24bit, 59Hz - 28kHz .

8.999 kn Kupi