Facebook, Instagram i WhatsApp imali su jučer i danas velikih tehničkih problema

Tijekom srijede i četvrtka Facebookovi servisi iskusili su najgore probleme s funkcioniranjem do sada, a problemi još nisu u potpunosti otklonjeni

Sandro Vrbanus četvrtak, 14. ožujka 2019. u 15:00

Sinoć su brojni korisnici diljem svijeta počeli prijavljivati kako im ne rade Facebook i/ili Instagram. Problemi s pristupom krenuli su iz SAD-a, gdje je situacija bila najgora i tijekom noći, da bi se proširili po svijetu pa je gotovo svaki kutak planeta na ovaj ili onaj način bio pogođen nedostupnošću ovih servisa. Kako je riječ o također Facebookovoj platformi, probleme u radu imao je i WhatsApp. Vodstvu Facebooka nije preostalo drugo nego da o svemu izvijesti – na Twitteru.

Rano jutros iz Instagrama su objavili kako su probleme riješili, no screenshoti sa servisa DownDetector zabilježeni danas tijekom dana pokazuju kako ni Facebook niti Instagam u zapadnoj Europi i dalje nisu sasvim funkcionalni.

Ovako dugotrajno "ispadanje" ovih društvenih mreža nije zabilježeno od 2008. godine, a zbog neusporedivo većeg broja korisnika na njima danas, problemi koje su sada iskusili proglašeni su najvećim padom Facebookovih servisa ikada.

Uzroci nedostupnosti za brojne korisnike u svijetu i problema s normalnim radom za sada nisu poznati. Iz Facebooka je sinoć potvrđeno kako nije riječ o DDoS napadu, a o detaljima će se vjerojatno izjasniti jednom kad sve bude vraćeno "u normalu".