Instagram navodno dostigao dvije milijarde mjesečno aktivnih korisnika

Posljednja velika prekretnica u korisničkoj bazi Instagrama, bila je 2018. godine kada su dostigli milijardu mjesečno aktivnih korisnika

Matej Markovinović srijeda, 15. prosinca 2021. u 12:20

Unatoč brojnim optužbama da je štetan za djecu i tinejdžere, čini se da Instagram ne prestaje nizati impresivne brojke. Naime, anonimni zaposlenici tvrtke otkrili su za CBNC da je platforma dostigla čak dvije milijarde mjesečno aktivnih korisnika.

Instagram je, prema navodima anonimnih izvora, prešao tu brojku otprilike tjedan dana prije odluke da Facebook promijeni ime u Meta. Pretpostavlja se da vjerojatno neće objaviti svoju korisničku bazu, dijelom zbog afera koje posljednjih mjeseci kruže, ali i činjenice da im to nije uobičajena praksa.

TikTok zadaje veliku glavobolju Instagramu, no i dalje uspijevaju ostati korak ispred njega, barem zasad. Kineska je društvena mreža još u rujnu ove godine prešla milijardu mjesečno aktivnih korisnika, svega tri godine nakon što je postala svima dostupna.

Međutim, izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg, odlučio je napraviti svojevrsnu kopiju TikToka, Instagram Reels, sa svrhom da potakne stare na ostanak te privuče barem neke nove korisnike u dobi između 18 i 29 godina na platformu.