Meta ovoga tjedna predstavlja Threads, društvenu mrežu koja bi trebala konkurirati Twitteru

Korisnici će se na Threads moći prijavljivati putem Instagrama, nakon čega će im se automatski povući podaci poput korisničkog imena, pratitelja, datuma rođenja i drugi

Matej Markovinović srijeda, 5. srpnja 2023. u 07:03
📷 Foto: Unsplash, Dima Solomin
Foto: Unsplash, Dima Solomin

Meta će ovoga četvrtka, 6. srpnja, predstaviti Threads, društvenu mrežu koja bi trebala konkurirati Twitteru. Aplikacija je već postavljena na App Storeu s mogućnošću predinstaliranja, a uskoro će stići i na Google Play Store te će dobiti svoju inačicu za web. 

"Threads je mjesto gdje će se zajednice okupljati kako bi rapravljale o svemu, od tema koje vas zanimaju danas, do onoga što će biti u trendu sutra. Što god vas zanima, možete pratiti i izravno se povezati s vašim omiljenim kreatorima i drugima koji vole iste stvari ili pak izgraditi vlastite sljedbenike kako biste dijelili svoje ideje, mišljenja i kreativnost sa svijetom", stoji u opisu Threadsa na App Storeu. 

Kao što se može vidjeti na snimkama zaslona postavljenim unutar trgovina aplikacija, korisnici će se u Threads moći prijavljivati putem svojih računa na Instagramu. Podaci poput korisničkog imena, pratitelja, datuma rođenja i slično, automatski će im se povući na novu društvenu mrežu čije sučelje također podsjeća na Instagram. 

Objave će se, kao i na gotovo svakoj drugoj društvenoj mreži, moći lajkati, komentirati, dijeliti i ponovno objavljivati, a u njih će se moći dodavati i fotografije i poveznice. Podsjećamo da se u svibnju spominjalo da iza Threadsa stoji decentralizirani ActivityPub protokol kojeg koristi Mastodon, no to još nije potvrđeno.