Musk zaposlenicima Twittera postavio prvi ultimatum: Dovršetak projekta u roku ili otkaz

Elon Musk zahtijeva od zaposlenika da naprave novu Twitter Blue pretplatu, koja će za 19.99 dolara mjesečno nuditi i 'plavu kvačicu' na profilu pretplatnika

Matej Markovinović utorak, 1. studenog 2022. u 06:00

Novopečeni vlasnik Twittera, Elon Musk, postavio je zaposlenicima prvi ultimatum. Ako ne ispune rok za uvođenje plaćene verifikacije na Twitteru, mogu se spakirati i napustiti tvrtku.

Kako prenosi The Verge, ideja je da cijena mjesečne Twitter Blue pretplate poraste s 4.99 na 19.99 dolara te da pretplatnici, uz postojeće dodatne mogućnosti, dobiju i „plavu kvačicu“ na profilu, odnosno – verifikaciju.

Nakon što se uvede osvježena Twitter Blue pretplata, korisnici koji su već verificirani imat će točno 90 dana da se pretplate ili gube svoju „plavu kvačicu“. Zaposlenicima je rečeno da cijeli projekt moraju završiti do 7. studenog ili će biti otpušteni.

Musk je ovaj potez najavio krajem prošlog tjedna, objavivši da se cijeli postupak verifikacije na Twitteru u potpunosti obnavlja.

Podsjetimo, pretplata na Twitter Blue pokrenuta je prije godinu dana te je korisnicima pružila određene pogodnosti, kao što su, primjerice, dodatna prilagođavanja, manje reklama i od nedavno uređivanje objava.

Prema trenutno dostupnim informacijama, Musk želi povećati broj Twitter Blue pretplata kako bi one činile polovicu ukupnih prihoda cijele tvrtke.