Facebook će "preimenovati" WhatsApp i Instagram

Umjesto dosadašnjih imena popularnih aplikacija u njihovom vlasništvu, Facebook će sada na postojeće nazive dodati i ime svoje društvene mreže

Sandro Vrbanus nedjelja, 4. kolovoza 2019. u 07:00

Facebook, koji se posljednjih mjeseci ne može baš pohvaliti reputacijom kompanije koja pazi na privatnost svojih korisnika, iz nekog je razloga odlučio svoj brand "nalijepiti" na druge platforme kojima upravljaju. WhatsApp i Instagram, za slučaj da netko nije svjestan u čijem se vlasništvu nalaze, uskoro će na trgovinama aplikacija biti preimenovani u "WhatsApp from Facebook" i "Instagram from Facebook".

Sve "from Facebook"

Ovaj korak je u skladu s ranije najavljenom dugoročnom strategijom spajanja svih triju platformi u jednu, barem kada je riječ o mogućnostima komunikacije. Kroz narednih bi godinu ili nešto više dana trebalo postati svejedno koristite li neku ili sve tri aplikacije – te koje od njih koriste vaši prijatelji – razmjenjivati poruke i pozive bi se trebalo moći neovisno o tome, s jedne na drugu aplikaciju.

Informaciju u preimenovanju WhatsAppa i Instagrama dobio je portal The Information, a ona je došla izravno od zaposlenika koji su o promjeni nedavno obaviješteni.

Putem glasnogovornice iz kompanije su šturo potvrdili kako im je cilj "pojasniti koji proizvodi i usluge su dio Facebooka". Osim na trgovinama odakle se aplikacije preuzimaju, nova imena bit će vidljiva i unutar samih aplikacija.