Chrome dobio podršku za nativne Windows 10 notifikacije

Promjenom jedne postavke u novoj Chromeu moguće je notifikacije iz samog preglednika prebaciti u Action Center u koji Windowsi 10 smještaju i sve druge njima slične

Sandro Vrbanus četvrtak, 9. kolovoza 2018. u 06:00

Chrome je u najnovijoj stabilnoj inačici, brojčane oznake 68, dobio sasvim novo sučelje, za koje smo vam ovdje pojasnili kako ga možete uključiti i isprobati prije nego postane službeno. No, osim samog izgleda prozora, tabova i ostalih grafičkih elemenata, u najnovijem se Chromeu moguće poigrati i oblikom u kojem vam ovaj preglednik isporučuje notifikacije.

Od ranije je poznata inicijativa Microsofta da sve aplikacije unutar Windowsa 10 svoje notifikacije korisniku podastiru kroz tzv. Action Center (aktivira se klikom na pravokutni "oblačić" uz desni rub Taskbara). Sada i Googleov Chrome podržava ovaj oblik notifikacija – samo ga je, poput novog sučelja, potrebno ručno uključiti.

Prebacivanje notifikacija iz prozora Chromea u Action Center vrši se tako da u adresnu traku Chromea upišemo chrome://flags, potražimo izbornik " Enable native notifications" te odaberemo "Enabled". Nakon toga sve web stranice, aplikacije i dodaci za Chrome kojima je to dozvoljeno počet će korisniku svoje obavijesti dostavljati kao i ostali Windows programi – kroz jedinstveni Action Center.

Iz Googlea kažu kako će postupno svima automatski uključiti ovu opciju, s time da će je prvo dobiti oko polovice korisnika Chromea 68, da bi se testiralo kako reagiraju na novi izgled notifikacija. Nakon toga kroz nekoliko će tjedana vjerojatno notifikacije svima biti "po defaultu" premještene u Action Center.BT zvučnik

MARSHALL Acton II

Snažan zvuk uz klasičan izgled, analogne kontrole zvuka, funkcija više hostova, 50-20.000Hz, 30W digitalno pojačalo.

1.899 kn Kupi