Aven Colony besplatan na Epic Games Storeu

Tjedna rotacija igara koje možemo besplatno uvrstiti u zbirke ovaj put donosi menadžersku strategiju Aven Colony u kojoj ćemo ljudskoj vrsti pokušati osigurati novo stanište

Damir Radešić petak, 5. studenog 2021. u 12:08

Epic Games Store nastavlja tradiciju smjene besplatnih igara koje je uz aktivan korisnički račun moguće prisvojiti i zadržati zauvijek. Ovaj put je došao red da se okušamo kao upravitelj udaljene svemirske kolonije u Aven Colonyu, strategiji koju potpisuje ekipa Mothership Entertainmenta pod pokroviteljstvom Teama 17. Sama igra je dobila ime po Aven Primeu, planetu van našeg sustava koji je zbog relativno povoljnih uvjeta za život odabran za eksperimentalnu kolonizaciju ljudske vrste.

U atmosferi Aven Primea nema dovoljno kisika što je samo jedan od izazova s kojima ćemo se kao upravitelj izgradnje kolonije morati suočiti, zajedno s ekstremnim vremenskim uvjetima poput električnih oluja i smrtonosnih erupcija otrovnih plinova. Svemu tome treba dodati i lokalne oblike života kao što su divovski pješčani crvi, otrovne spore, kao i smrtonosnu gljivičnu infekciju znanu kao Creep.

Dakako, briga o prvim kolonizatorima uključuje mnogo slojeva upravljanja svim elementima ključnim za naše čovječuljke, te ćemo se morati pozabaviti njihovim potrebama, resursima, zrakom, pitkom vodom, dovoljnim količinama hrane, raznim građevinama i kojekakvim drugim sitnicama kojima ćemo zadobiti njihovo povjerenje i od jednostavnih naselja stvoriti velebne futurističke gradove.

Kako bi u potpunosti iskoristiti novi svijet, slat ćemo ekspedicije koje će pretraživati vanzemaljske ruševine, prikupljati artefakte koji će nam dati dodatne bonuse, popravljati letjelice koje su se iz raznih razloga srušile na nepristupačnom terenu, te spašavati zalutale članove prijašnjih pohoda.

Uz regularnu smjenu dana i noći, pri čemu taj ciklus vremenski iznosi gotovo čitavo zemaljsko godišnje doba, cilj je pripremiti se za opaku zimu koja neumoljivo dolazi, a tijekom iste usjevi ne rastu, dok solarni paneli prikupljaju manje energije. Aven Colony je besplatan do idućeg četvrtka, 11. studenog, a naslijedit će ga Rogue Company Season Four Epic Pack.